S-au înregistrat aproape 3.000 de reacții adverse de la debutul campaniei de vaccinare, cele mai multe fiind la femei

S-au înregistrat aproape 3.000 de reacții adverse de la debutul campaniei de vaccinare, cele mai multe fiind la femei

Aproape 3.000 de reacții adverse au fost înregistrate de la debutul campaniei de vaccinare, a anunțat marți coordonatorul campaniei naţionale de imunizare, medicul Valeriu Gheorghiță.

Cele mai multe au fost după administrarea serului produs de Pfizer (ceea ce era de aşteptat având în vedere că cele mai multe doze folosite deja în România vin de la această companie).

„Numărul total al reacțiilor adverse urmare a vaccinării cu vaccinurile împotriva Covid-19, de la 27 decembrie, sunt: vaccinul Pfizer – 556 de reacții de tip local, cu durere la locul de administrare și 2.324 de reacții generale de tip febră, cefalee, dureri musculare, dureri articulare, stare de oboseală și alergii de tip urticarian.

ADVERTISING

Numărul total al reacțiilor adverse după vaccinul de la Moderna din data de 4 februarie: 9 reacții de tip local, durere la locul de administrare și 75 de reacții generale.

Numărul total al reacțiilor adverse după administrarea vaccinului de la AstraZeneca începând cu data de 15 februarie: 7 reacții raportate în total, din care 4 de tip local și 3 reacții generale”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

În ceea ce privește vârsta medie a persoanelor care au prezentat reacții adverse, aceasta a fost de 41 de ani, iar 77 la sută dintre cei care au raportat efecte adverse sunt femei.

Medicul Valeriu Gheorghiță a ținut să sublinieze că nu s-a înregistrat niciun caz de șoc anafilactic.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇