Gheorghiță: Rata de infectare în rândul lucrătorilor din sistemul medical şi social a înregistrat o scădere de peste 97%

Gheorghiță: Rata de infectare în rândul lucrătorilor din sistemul medical şi social a înregistrat o scădere de peste 97%

Rata de infectare în rândul lucrătorilor din sistemul medical şi social a înregistrat o scădere cu mai mult de 97%, a declarat, marți, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă.

El a subliniat că se confirmă astfel beneficiile şi importanţa vaccinării ca măsură eficientă, corectă, sigură de revenire la normalitate.

”La mai puţin de două luni de la debutul campaniei de vaccinare asistăm la beneficii substanţiale în rândul persoanelor vaccinate, se confirmă beneficiile şi importanţa vaccinării ca măsură eficientă, corectă, sigură de revenire la normalitate.

ADVERTISING

Poate fi observată o scădere cu peste 97% a ratei de incidenţă în rândul lucrătorilor din sistemul medical şi social, în condiţiile în care au fost respectate aceleaşi măsuri.

Practic, s-a înregistrat o reducere a mediei cazurilor noi săptămânale de la aproximativ 500 de cazuri la aproximativ 50 de cazuri noi săptămânal”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă.

S-a vaccinat 90% din personalul medical

Potrivit acestuia, aproape 90% dintre angajaţii din sistemul medical au fost deja vaccinați. Mai exact, din 250.000 de lucrători eligibili au fost vaccinaţi cu două doze 89,96%, iar 98,4% cu o singură doză.

ADVERTISING

Coordonatorul campaniei de vaccinare a precizat că cei care nu s-au imunizat încă vor avea prioritate în centrele de vaccinare, fără a se programa în platformă.

Condiția este însă ca angajatorul să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore anterior şi să pună la dispoziţie lista cu angajaţi pentru a se estima necesarul de vaccinuri.

ADVERTISING

"Unităţile angajatoare vor solicita Direcţiilor de Sănătate Publică arondarea personalului propriu nevaccinat la un centru de vaccinare funcţional de pe raza judeţului respectiv.

Aceste persoane se pot vaccina fără programare în platforma informatică, cu condiţia ca angajatorul să informeze centrul de vaccinare cu 72 de ore anterior şi să pună la dispoziţie lista cu angajaţi pentru a se estima necesarul de vaccinuri”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇