Județele cu cele mai multe cazuri de Covid vor avea prioritate la distribuirea vaccinurilor

Județele cu cele mai multe cazuri de Covid vor avea prioritate la distribuirea vaccinurilor

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, a anunțat marți că se ia în calcul vaccinarea cu prioritate a persoanelor eligibile din județele cu cele mai multe cazuri de Covid.

Potrivit acestuia, urmează să se definească pragul de incidență de la care se va lua în calcul atribuirea cu prioritate a vaccinurilor.

Valeriu Gheorghiță a subliniat că strategia de vaccinare prevede criterii care permit alocarea cu prioritate a vaccinurilor în județele cu o creștere disproporționat de mare a ratei de incidență cumulată la cazurile de Covid față de media națională.

ADVERTISING

Urmează să se definească acest prag de incidență de la care luăm în calcul atribuirea cu prioritate a acestor vaccinuri. Să definim, de asemenea, perioada pentru care trebuie să înregistrăm această creștere, moment în care se declanșează un mecanism prin care vor fi organizate centre de vaccinare sau vor fi deschise noi linii de vaccinare în județul respectiv, pentru a crește și accelera campania de vaccinare în județele afectate”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare subliniată că se vor respecta prioritizările conform strategiei.

Se vor respecta prioritizările conform strategiei, în această etapă sunt cuprinse personele vulnerabile și cele care lucrează în domenii esențiale”, a spus acesta.

În ceea ce privește momentul în care se va implementa această măsură, Gheorghiță a afirmat că se dorește ca, în cel mult două săptămâni, să fie disponibile toate datele necesare.

”Definirea indicatorilor urmează a fi introdusă în ședinta CNCCI, cu reprezentanță din Ministerul Sănătății, INSP. Când vom avea date pentru a putea pune în practică acest scenariu, le vom prezenta. Ne dorim ca în 1-2 săptămâni să avem toate aceste date”, a punctat el.

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇