Dominic Fritz se plânge că Timişoara primește puține doze de vaccin antiCovid: E nevoie de un algoritm transparent de distribuţie

Dominic Fritz se plânge că Timişoara primește puține doze de vaccin antiCovid: E nevoie de un algoritm transparent de distribuţie

Primarul Dominic Fritz a declarat, luni seara, că deşi judeţului Timiş i se alocă încă şapte fluxuri de vaccinare antiCovid, acestea sunt insuficiente pentru Timişoara şi pentru judeţ, în condiţiile în care se vor activa doar din data de 8 februarie.

Totodată, el afirmă că numărul dozelor alocate sunt puţine în raport cu solicitarea locală.

"Se pare că sunt fluxurile care au fost promise doamnei prefect Liliana Oneţ, încă de acum o săptămână. Doar centrul de la ISHO (din Timişoara, n.red.), care este gata să fie dat în folosinţă, poate să le preia pe toate şapte. Sunt, în continuare, puţine fluxuri alocate pentru Timiş şi Timişoara, iar numărul de doze distribuit către noi rămâne mic, în raport cu cererea locală.

ADVERTISING

Îi mulţumesc colonelului Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul naţional al campaniei de vaccinare, pentru răspunsul public. Sunt de acord cu el că judeţele cu un număr mai mare de persoane peste 65 de ani trebuie să primească mai multe doze. Dar susţin, în continuare, că este nevoie de un algoritm transparent de distribuţie, care să includă şi cele două criterii propuse de mine: rata de infectare şi numărul de programări", arată Dominic Fritz într-o postare pe Facebook.

Sunt doar două centre funcționale

Primarul solicită o proiecţie privind numărul de doze de vaccin ce vor fi distribuite lunar în Timiş şi în Timişoara, dar şi o proiecţie lunară pentru numărul de fluxuri şi date privind dozele distribuite şi administrate pentru fiecare centru de vaccinare din oraş şi din judeţ.

ADVERTISING

"Viceprimarul Ruben Laţcău a fost astăzi, împreună cu coordonatorii nucleului local de vaccinare din primărie, Ciprian Trocan şi Iulian Găurean, să verifice situaţia la alte patru centre: clădirea STPT (Societatea de Transport Public Timişoara, n.red.) din Intrarea Doinei, Muzeul Tramvaielor, Incuboxx şi FITT. În unele mai este nevoie doar de signalistică, în altele de imprimante sau de câte o chiuvetă, dar acestea se pot rezolva într-o zi.

ADVERTISING

În prezent, avem două centre în funcţiune, alte două care sunt gata să fie date în folosinţă şi încă patru care pot fi pregătite mâine. Le punem pe toate la dispoziţia Direcţiei de Sănătate Publică. Doar aşteptăm să ni se aloce fluxuri şi doze de vaccin", a scris Dominic Fritz în postare.

Am aflat astăzi că Timișului i se alocă de către Comitetul Național de Coordonare a Vaccinării încă 7 fluxuri de...

Posted by Dominic Fritz on Monday, January 25, 2021

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇