În Timişoara vor fi operaţionale doar 2 centre de vaccinare, începând de luni. Primarul Fritz explică de ce

În Timişoara vor fi operaţionale doar 2 centre de vaccinare, începând de luni. Primarul Fritz explică de ce

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a anunţat că în oraş vor fi operaţionalizate doar două centre de vaccinare, începând de luni, pentru că va exista un număr foarte limitat de doze de vaccin disponibile săptămâna viitoare.

citizen

„Este o ştire importantă care trece, spre surprinderea mea, aproape neobservată în România. Compania Pfizer a anunţat ieri (vineri - n.red.) că trebuie să-şi extindă liniile de producţie a vaccinului în fabrica ei din Belgia, pentru a creşte puternic capacitatea până în martie.

Problema e că asta duce la o reducere a dozelor de vaccin produse în următoarele săptămâni şi Pfizer nu poate livra tot ce a promis Uniunii Europene pentru luna ianuarie.

În România, principalul obstacol momentan nu sunt centrele de vaccinare sau platforma de programare, ci numărul redus de doze de vaccin. Motivul pentru care în Timişoara vom avea operaţionale doar 2 centre de vaccinare începând de luni (1 la Iulius Mall, 1 la Spitalul CFR) este că va exista doar un număr foarte limitat de doze disponibile săptămâna viitoare.

citizen

Abia cu mai multe doze va avea sens să crească şi numărul centrelor. Echipa noastră din Primărie, dar şi companiile private care ne-au sărit în ajutor, continuă zi şi noapte să amenajăm toate centrele pentru momentul în care vor putea funcţiona la maxima capacitate”, a scris Dominic Fritz sâmbătă pe Facebook. 

citizen

Pfizer a anunţat sâmbătă un „plan” care trebuie să-i permită să limiteze cu o săptămână întârzierile de livrări de vaccin contra COVID-19, în momentul în care Europa este îngrijorată că livrările de doze vor întârzia „trei, patru săptămâni”, conform AFP.

Grupul american Pfizer, asociat cu laboratorul german BioNTech, a avertizat vineri că nu va fi în măsură, până la începutul lui februarie, să furnizeze în ţări din UE cantităţile săptămânale la care s-a angajat. 

În ultimul lor comunicat, Pfizer şi BioNTech au afirmat că fabrica din Puurs „va avea o reducere temporară a numărului de doze livrate săptămâna următoare”. 

Citeşte şi:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇