Premierul Cîțu s-a vaccinat anti-COVID, îmbrăcat cu un tricou pe care scria ”împreună învingem pandemia”: Foarte-foarte ușor, nici n-am simțit (Video)

Premierul Cîțu s-a vaccinat anti-COVID, îmbrăcat cu un tricou pe care scria ”împreună învingem pandemia”: Foarte-foarte ușor, nici n-am simțit (Video)

Premierul Florin Cîțu a primit sâmbătă prima doză de vaccin anti-COVID.

Șeful Guvernului a ales să se vaccineze public, așa cum a făcut-o vineri și președintele Klaus Iohannis.

Cîțu a ajuns la centrul de vaccinare din cadrul Spitalului Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila” din Capitală cu puțin înainte de ora 12:00.

Premierul a venit îmbrăcat cu un tricou pe care scrie #ÎmpreunăÎnvingemPandemia, cu haștag tricolor.

Premierul Florin Cîțu se vaccinează anti-Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”

Premierul Florin Cîțu se vaccinează anti-Covid-19, la Spitalul Universitar de Urgență Militar Central ”Dr. Carol Davila”

Posted by Guvernul României on Friday, January 15, 2021

După administrarea injecției, premierul a mai petrecut un sfert de oră în spital, pentru a fi ținut de observație.

florin-citu-vaccin
Foto: captură Digi24

”A fost foarte-foarte ușoară această vaccinare. Chiar îi spuneam dnei asistente că nici nu am simțit când mi-a făcut vaccinul. De aceea cred că am avut și o reacție la final, m-am ridicat pentru că nu mi-am dat seama când s-a terminat vaccinul.

ADVERTISING

Mă bucur că am putut să mă vaccinez, am făcut-o atât pentru mine, cât și pentru cei din jurul meu, și, bineînțeles, ca să dau un semnal de încredere pentru toți românii.

Am văzut acest semnal că românii vor să se vaccineze și e interes să se înscrie pe platformă, dar orice este nevoie să vină din partea mea pentru a-i convinge pe români să se vaccineze o voi face.

Este important să înțelegem că împreună cu păstrarea măsurilor de restricție, vaccinul și tratamentele care apar, doar așa putem să învingem această pandemie”, a spus premierul la ieșirea din spital.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Întrebat despre problemele de pe platforma de vaccinare, Cîțu a spus că ”se lucrează încontinuu” și că el alege să vadă partea bună, și anume că există dorință printre români să se vaccineze.

”Nici nu am simțit când mi-a făcut vaccinul. De aceea cred că am avut și o reacție la final, m-am ridicat pentru că nu...

Posted by spotmedia.ro on Saturday, January 16, 2021

Președintele Klaus Iohannis spusese că atât el, cât și premierul, și-au așteptat rândul și, deci startul etapei a doua de vaccinare, pentru a nu se spune că s-au ”băgat în față”.

Start ratat pentru etapa a doua de vaccinare

Etapa 2 de vaccinare a început teoretic vineri, la ora 15:00. Autoritățile au anunțat din timp că din acel moment, persoanele de peste 65 de ani, pacienții cu boli cronice și angajații care se consideră că desfășoară activități în domenii esențiale pot să vadă centrele disponibile și să se programeze.

ADVERTISING

Doar că în primele ore platforma a dat erori sau a fost cu totul indisponibilă. Abia după ora 18:00 STS a anunțat că ea este funcțională, iar în scurt timp în București și Cluj dozele s-au epuizat.

Iată, pas cu pas, cum au decurs primele trei ore din etapa a doua de vaccinare: Platforma nu merge, doritorii nu se pot programa și Guvernul a adoptat târziu legislația (Foto)

În plus, lipsa de organizare s-a văzut și la nivelul guvernului. Executivul abia vineri, la ora 14:00, s-a reunit într-o ședință online pentru a adopta ordonanța de urgență necesară pentru organizarea centrelor de vaccinare, finanțarea lor sau recrutarea și plata personalului medical.

Abia la ora 18:05 ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a ieșit să anunțe că ordonanța urmează ”în scurt timp să fie publicată în Monitorul Oficial”.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇