Record de decese în Rusia, din cauza Covid. Serviciile de urgență sunt suprasolicitate, nu mai există medicamente, iar morgile nu mai fac față

Record de decese în Rusia, din cauza Covid. Serviciile de urgență sunt suprasolicitate, nu mai există medicamente, iar morgile nu mai fac față

Rusia a raportat, marți, 442 de decese din cauza noului coronavirus, ceea ce reprezintă un record, iar numărul total al morţilor se ridică la 33.931 în această ţară.

De asemenea, autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore s-au înregistrat 22.410 noi cazuri de Covid, dintre care 5.882 în capitala Moscova, bilanțul total fiind de 1.971.013 cazuri, relatează The Guardian.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În timp ce Europa a reintrodus noi restricții după izbucnirea celui de-al doilea val al pandemiei, Rusia a refuzat să impună un nou lockdown la nivel național, comentează The Moscow Times.

În mai multe regiuni, medicii se plâng că există o presiune extrem de mare asupra serviciilor de urgență, nu mai există medicamente, iar morgile nu mai fac față.

Ministrul Sănătății, Mihail Murashko, a declarat luni că 84% din paturile de spital destinate pacienților cu Covid sunt ocupate.

În regiunea Ivanovo, la nord-estul Moscovei, ministrul regional al Sănătății, Artur Fokin, a declarat că morgile sunt pline.

"Căutăm camere frigorifice suplimentare, deoarece nu mai putem face față depozitării cadavrelor", a declarat Fokin.

În unele regiuni farmaciile au rămas fără medicamente, în timp ce serviciile de ambulanță sunt atât de suprasolicitate încât nu pot ajunge la toți pacienții.

Premierul Mihail Mishustin a criticat, luni, guvernatorii regionali pentru că nu au reintrodus restricțiile.

"În majoritatea regiunilor există o situație tensionată, iar motivul este întârzierea deciziilor de a introduce măsuri restrictive", a spus el.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!