Nou record de infectări în Rusia. La Moscova, un patinoar a fost transformat în spital COVID

Nou record de infectări  în Rusia. La Moscova, un patinoar a fost transformat în spital COVID

Rusia a raportat, luni, un record de 22.778 de infectări cu noul coronavirus, în contextul în care autorităţile încearcă să reducă presiunea asupra sistemului medical, transformând chiar un patinoar din Moscova într-un spital temporar pentru bolnavii de COVID-19.

Pe fondul creşterii cazurilor de COVID-19, autorităţile din această ţară cu circa 145 de milioane de locuitori au început să deschidă clinici temporare şi să transforme spitalele în centre pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, informează Reuters.

Palatul de Gheaţă Krylatskoe devine unitate COVID

La Moscova, Palatul de Gheaţă Krylatskoe, cunoscut pentru găzduirea unor competiţii internaţionale de patinaj viteză, a fost transformat într-un spital temporar pentru cei infectaţi cu noul coronavirus.

Deşi beneficiază de resurse mai bune decât alte regiuni, autorităţile din Moscova se află sub o presiune mare după ce în capitală au fost raportate luni 6.360 de cazuri noi.

Peste 1.300 de paturi de spital dotate cu rezervoare de oxigen acoperă în prezent pista de patinaj viteză a fostului patinoar, cu o lungime 400 de metri. În unitate lucrează acum peste 100 de medici şi asistenţi medicali.

„Doar designul său îl diferenţiază de un spital obişnuit”, a declarat medicul-şef Andrei Shkoda pentru Reuters.

Fosta arenă este dotată cu toate echipamentele necesare pentru diagnosticarea şi tratarea bolii, inclusiv un scaner CT, şi tratează în prezent circa 600 de persoane – între 60-80 de pacienţi fiind internaţi şi externaţi în fiecare zi.

Rusia refuză un nou lockdown

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

În pofida creşterii recente a numărului de infectări, autorităţile ruse au rezistat impunerii unui lockdown în întreaga ţară, aşa cum au făcut-o la începutul acestui an, subliniind în schimb importanţa respectării igienei, distanţării sociale şi impunerii unor măsuri specifice în anumite regiuni.

Autorităţile din regiunea siberiană Buriatia, care se învecinează cu Mongolia, au închis luni restaurantele, centrele comerciale, barurile şi clădirile publice timp de două săptămâni, în încercarea de a opri răspândirea virusului.

Regiunea, care a înregistrat 271 de cazuri noi în ultimele 24 ore, este prima din Rusia care impune restricţii dure ca răspuns la al doilea val al pandemiei.

Cu 1.948.603 de infecţii de la începutul pandemiei, Rusia este în prezent pe locul al cincilea în clasamentul ţărilor cu cele mai multe contaminări, după Statele Unite, India, Brazilia şi Franţa.

În ultimele 24 de ore, autorităţile ruse au raportat 303 decese asociate noului coronavirus, ceea ce ridică numărul total al victimelor pandemiei la 33.489.

Citește și: