Încă un record COVID doborât de Rusia: Aproape 22.000 de cazuri noi în 24 de ore. Moscova pregătește noi restricții

Încă un record COVID doborât de Rusia: Aproape 22.000 de cazuri noi în 24 de ore. Moscova pregătește noi restricții

Rusia a raportat vineri un nou record de cazuri zilnice de coronavirus – 21.983.

Între timp, la Moscova se fac pregătiri pentru noi restricții, precum închiderea restaurantelor și barurilor pe timp de noapte.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Este ultimul pas făcut de autorități în încercarea de a limita răspândirea pandemiei, conform The Guardian.

Deși țara a înregistrat noi recorduri de la o zi la alta, autoritățile ruse nu s-au grăbit cu restricțiile, ci chiar s-au opus. În schimb, au pus accentul pe importanța igienei și a distanțării sociale. Totuși, autoritățile locale iau măsuri acum.

Moscova, care a înregistrat 5.974 de cazuri noi în ultimele 24 de ore, a decis închiderea barurilor, restaurantelor și cluburilor pe timp de noapte între orele 23:00 și 06:00. Măsura intră în vigoare vineri și se menține până la mijlocul lunii ianuarie!

Oficialii au avertizat că vor face controale și nu vor ezita să dea amenzi unităților care nu se conformează.

De asemenea, studenții învață doar online, universitățile fiind închise începând de azi.

Moscova are 13 milioane de locuitori.

Primarul orașului, Sergei Sobyanin, a atras atenția că, dacă situația epidemiologică se înrăutățește, va impune noi măsuri.

În ultimele 24 de ore, în Rusia au murit 411 bolnavi de SARS-CoV-2. Astfel, bilanțul total al deceselor a ajuns la 32.443.

Cu 1.880.551 de cazuri depistate de la începutul pandemiei, Rusia este pe locul 5 în topul celor mai afectate țări din lume după SUA, India, Brazilia și Franța.

Citește și:

A.D.