Putin asigură că nu va băga Rusia în carantină naţională şi că vaccinurile ruseşti antiCOVID sunt eficiente

Putin asigură că nu va băga Rusia în carantină naţională şi că vaccinurile ruseşti antiCOVID sunt eficiente

Preşedintele Vladimir Putin a asigurat joi că nu va exista o nouă carantină la nivel naţional în pofida unei creşteri drastice a cazurilor de contaminare cu SARS-CoV-2 înregistrate în Rusia în ultimele săptămâni.

El a subliniat că Rusia speră să înceapă vaccinarea în masă până la sfârşitul acestui an, relatează AFP, RIA Novosti şi Reuters.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Cum a accelerat vaccinul lui Putin răspândirea virusului în Rusia?

„Noi înţelegem perfect cum trebuie să acţionăm şi, de aceea, nu vom institui măsuri total restrictive şi o aşa-zisă carantină naţională sub care economia şi activităţile comerciale sunt practic oprite”, a declarat Putin, în cursul unui forum de investiţii în videoconferinţă.

„În pofida unei situaţii epidemiologice dificile, suntem pregătiţi mult mai bine să lucrăm în condiţiile impuse de această epidemie”, a adăugat preşedintele rus, evocând capacităţile ţării de a-şi mobiliza sistemul de sănătate şi de a pune în aplicare măsuri de prevenţie.

Punctul slab al vaccinurilor antiCOVID-19 făcute de Rusia şi China. Sunt bazate pe un virus de răceală comună la care au fost expuşi mulţi oameni

Măsuri ”țintite și justificate”

Potrivit lui, în caz de necesitate, măsuri „ţintite şi justificate” ar putea fi luate independent în regiuni şi oraşe „pentru a proteja la maximum securitatea oamenilor”, menţinând în acelaşi timp „activităţile întreprinderilor”.

În acelaşi timp, Putin a declarat că vaccinurile experimentale ruseşti împotriva COVID-19 sunt eficiente şi că speră să înceapă vaccinarea în masă până la sfârşitul anului.

Rusia, care a cunoscut importantă recrudescenţă a epidemiei în ultimele săptămâni, a înregistrat joi 17.717 noi de cazuri de infecţii cu SARS-CoV-2 şi 366 de decese, ceea ce constituie un record.

Ţara este a patra în lume ca număr de cazuri înregistrate, cu un total de 1.581.693 de contaminări şi 27.301 morţi.

Citește și: