Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat până acum la maratonul din Capitală

Peste 7.000 de persoane s-au vaccinat până acum la maratonul din Capitală

Cel de-al doilea maraton de vaccinare de la București a strâns deja peste 7.000 de persoane, care au stat la rând să se vaccineze.

Unii au venit la rapel Pfizer, alții la prima doză, dar alții au venit special pentru a se vaccina cu Johnson&Johnson, apreciat în mod deosebit pentru faptul că este administrat într-o singură doză.

Printre cei care au venit la maraton se numără și fiul medicului Mihai Craiu, care este masterand în Marea Britanie și s-a întors în România special pentru vaccinare.

Mai mult decât atât, el a ales vaccinul Johnson&Johnson, la îndemnul părinților.

ADVERTISING

”Am înțeles că este sigur, eficient, deci, de ce nu?”, a spus tânărul care, potrivit Republica, suferă de o afecțiune tip astmatic dar care nu a reprezentat o urgență în sistemul britanic de sănătate publică.

„Acum mă voi putea întoarce la facultate. Până acum a trebuit să studiez online”, a spus acesta televiziunilor prezente la eveniment.

Peste 7.000 de persoane vaccinate

Rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie "Carol Davila", Viorel Jinga, a declarat sâmbătă că până la ora 11:55, în cadrul celei de a doua ediţii a Maratonului Vaccinării anti-COVID din Capitală, s-au vaccinat 7.267 de persoane, dintre care cu Pfizer – BIONTech - 6.722 de persoane şi cu Johnson & Johnson - 545 de persoane.  

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

La Centrul de la Sala Palatului, s-au vaccinat cu Pfizer – BIONTech – 4.051 de persoane, din care cu prima doză 300 de persoane. Cu serul Johnson & Johnson s-au vaccinat 368 de persoane.  

La Biblioteca Naţională s-au vaccinat cu Pfizer – BIONTech 2.671 de persoane, din care cu prima doză -  228 de persoane. Cu serul Johnson&Johnson s-au vaccinat 177 de persoane.

Conferință de presă Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-a

Conferință de presă Maratonul Vaccinării București, Ediția a II-aParticipă:- Prof. dr. Viorel Jinga - Rectorul UMF Carol Davila din București - Col. dr. Valeriu Gheorghiță - Președintele CNCAV- Conf. dr. Mihai Craiu - Coordonatorul centrului de vaccinare Sala Palatului- Prof. dr. Doina Drăgănescu – Decanul Facultății de Farmacie din cadrul UMF Carol Davila din București - Șef lucr. dr. Beatrice Mahler – Medic pneumolog

Publicată de Universitatea de Medicina si Farmacie "Carol Davila" pe Sâmbătă, 29 mai 2021

La prima etapă a Maratonului Vaccinării Bucureşti, desfăşurată în perioada 7-10 mai 2021, s-au vaccinat 20.360 de persoane.

ADVERTISING

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇