Nou record de vaccinări în România în 24 de ore. La maratonul din Capitală au fost vaccinați 5 oameni pe minut

Nou record de vaccinări în România în 24 de ore. La maratonul din Capitală au fost vaccinați 5 oameni pe minut

Comitetul de coordonare a vaccinării a transmis, sâmbătă, că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 110.633 persoane, cel mai mare număr înregistrat până în prezent.

Dintre acestea, 50.941 de persoane au primit prima doză, iar 59.692 rapelul.

Majoritatea - 92.553 de persoane - a fost vaccinată cu Pfizer. Alte 10.511 de persoane au primit serul Moderna, 6.898 cel de la AstraZeneca şi 671 au fost vaccinate cu Johnson&Johnson.

S-au înregistrat 79 de reacţii adverse, 135 fiind în analiză.

Cîțu trimite oamenii la vaccinat după ce stau ”pe chill la terasă”

La acest nou record a contribuit și Maratonul din Capitală. Premierul Florin Cîțu a anunțat într-o postare pe Facebook că 7.165 de persoane au fost vaccinate în ultimele 24 de ore, "adică 5 persoane vaccinate pe minut, o veste foarte bună".

ADVERTISING

”7.165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore. Adică 5 persoane vaccinate pe minut! O veste foarte bună! Aveți aici harta tuturor Maratoanelor Vaccinării din țară, în perioada următoare. La fel, puteți merge și la centrele drive-thru.

Salvați fotografia în telefon, să vă fie la îndemână, vă alegeți o zi și mergeți să vă vaccinați. Chiar și în acest weekend, după ce stați la o terasă, "pe chill", relaxați, la cafea. Sau după ce mergeți în parc. Doar dacă ne vaccinăm revenim la normalitate! România, hai că se poate!”, a încurajat premierul românii.

7 165 de persoane s-au vaccinat la Maratonul Vaccinării din Capitală, în ultimele 24 de ore. Adică 5 persoane vaccinate...

Publicată de Florin Cîţu pe Sâmbătă, 8 mai 2021

Doze suplimentate la maratonul de vaccinare din București

Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti a suplimentat, sâmbătă după-amiază, stocul de ser anti-COVID pentru Maratonul de vaccinare de la Bucureşti, medicii implicaţi în eveniment anunţând că toţi cei care doresc să se imunizeze sunt aşteptaţi la Sala Palatului şi la Biblioteca Naţională.

ADVERTISING

Organzatorii anunţă că nu au fost înregistrate efecte adverse severe, iar zece medici anestezişti asigură asistenţa în caz de urgenţă.  

Conferenţiarul Mihai Craiu, care coordonează unul dintre centrele de vaccinare din cadrul Maratonului de vaccinare din Bucureşti, a afirmat că ”o proporţie semnificativă din cei vaccinaţi sunt seniori”.  

”Pot asigura pe toţi doritorii că avem suficiente doze, Direcţia de Sănătate Publică Bucureşti ne-a trimis astăzi după prânz, încă o tranşă suplimentară, aşa că avem doze pentru toată lumea care doreşte, care este clinic sănătoasă, deci fără febră în momentul ăsta şi care vine cu orice document legal valabil”, a transmis medicul Mihai Craiu, citat de News.ro. 

ADVERTISING

Citește articolele zilei pe spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇