Medicover inaugurează un spital multi-disciplinar în București, cel mai modern din rețea

Medicover inaugurează un spital multi-disciplinar în București, cel mai modern din rețea

Medicover, unul dintre cei mai mari furnizori de servicii medicale private din România, anunță deschiderea Spitalului Medicover Pipera din București, o investiție menită să răspundă cererii tot mai mari de îngrijire complexă și angajamentului de a redefini viitorul asistenței medicale.

Construcția noului spital multi-disciplinar Medicover din București a constat în reconfigurarea unei clădiri de birouri într-o unitate medicală la standarde occidentale, dispusă pe 9 etaje plus parter, în suprafață totală de peste 22.000 metri pătrați, din care spațiul medical este de 15.000 metri pătrați. Noul spital este localizat în nordul Capitalei, în zona Pipera, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 11G, oferind astfel acces rapid la servicii medicale, atât bucureștenilor, cât și locuitorilor din județele limitrofe. Spitalul are 200 de paturi, șapte săli de operație, secție modernă de Anestezie și Terapie Intensivă, robot da Vinci, centru de imagistică high-tech, laborator de cateterism și ambulatoriu integrat. Pentru confortul pacienților și însoțitorilor, spitalul este dotat cu o cafeterie modernă și locuri de parcare.

ADVERTISING

„România a înregistrat un progres impresionant în ultimii ani. Suntem mândri că Medicover a fost una din principalele forțe care au alimentat acest progres. Ne bucurăm că, odată cu deschiderea noului spital multi-disciplinar din București, vom pune în beneficiul sănătății oamenilor cele mai noi echipamente și tehnologii medicale”, a declarat Fredrik Stenmo, Președintele Consiliului de Administrație Medicover AB. 

„Deschiderea noului spital din București este punctul culminant al multor luni de muncă cu adevărat extraordinară. Noul spital ne va spori și mai mult capacitatea de a oferi îngrijire medicală la standarde occidentale și un loc de muncă excelent pentru angajații noștri. Am pus un accent deosebit pe tehnologia medicală de ultimă generație, care va permite medicilor noștri obținerea celor mai înalte performanțe în domeniu, în beneficiul pacienților noștri”, a declarat dr. Florinela Cîrstina, director general Medicover România

ADVERTISING

Noul spital promovează o cultură a excelenței și susține personalul medical cu cele mai noi echipamente pentru diagnostic și tratament, transformând asistența medicală. Medici de elită cu experiență în țară și străinătate vor aborda cazuri de complexitate din sfera oncologiei, urologiei, chirurgiei generale, ginecologiei, cu precizie și control sporite, minim-invaziv, astfel încât recuperarea pacienților să fie cât mai ușoară și rapidă.

Un spațiu important este alocat medicinei de prevenție, în cadrul spitalului funcționând un ambulatoriu modern cu numeroase specialități medicale, precum Cardiologie, Dermatologie, Gastroenterologie, Medicină Internă, Neurologie, Oncologie, Pneumologie, Reumatologie. 24 de cabinete medicale sunt disponibile pentru consultații de specialitate, investigații și mici intervenții.

ADVERTISING

Spitalul va fi dotat, de asemenea, cu un laborator modern operat de către Synevo România, parte a Diviziei de Servicii de Diagnostic a grupului Medicover. Laboratorul dispune de echipamente de ultimă generație, cu o capacitate totală de procesare de peste 1.500 de probe pe oră. Testele realizate aici acoperă arii precum hematologie, chimie, imunologie, microbiologie. 

Spitalul Medicover Pipera este situat în zona de nord a Capitalei, pe Șoseaua Fabrica de Glucoză nr. 11. Primul spital deschis de Medicover în București este Spitalul Medicover din cartierul Aviației, care va fi reconfigurat în Maternitate. Din rețeaua Medicover, mai fac parte Spitalul Pelican din Oradea, Spitalul Medicover Cluj, Spital Phoenix din Craiova. Medicover România a ajuns astfel la un total de peste 700 de paturi puse în serviciul sănătății pacienților săi.

Despre Medicover România

Din 1995, Medicover România a devenit unul dintre cei mai importanți furnizori de pe piața serviciilor de sănătate private, cu o rețea de 41 de clinici în București și în țară, și 5 spitale generaliste în: București, Cluj-Napoca, Oradea și Craiova, 25 de cabinete on-site și peste 250 de unități medicale partenere. Spitalele Medicover corespund celor mai înalte standarde medicale și deservesc o gamă largă de specialități medicale și chirurgicale. Pentru mai multe informații, vizitați: www.medicover.ro

Medicover România face parte din Medicover, companie internațională de servicii medicale și de diagnostic, înființată în 1995. Medicover operează o rețea extinsă de clinici, spitale, facilități de îngrijire specializată și laboratoare. Piețele principale ale Medicover sunt Polonia, Germania, România și India. În 2022, Medicover a avut venituri de 1.510 milioane de euro și peste 44.000 de angajați. Pentru mai multe informații, vizitați site-ul www.medicover.com