Fostul manager al spitalului Victor Babeş crede că se va ajunge la carantinarea Bucureștiului: Va fi mai rău decât ce-a fost

Fostul manager al spitalului Victor Babeş crede că se va ajunge la carantinarea Bucureștiului: Va fi mai rău decât ce-a fost

Dr. Emilian Imbri, cel care până în urmă cu câteva zile a fost managerul Spitalului de Boli Infecţioase „Victor Babeş” din Bucureşti, este destul de pesimist în ce privește evoluția pandemiei de COVID-19.

Medicul crede că autoritățile ar trebui să impună restricții mai dure, altfel având certitudinea că se va ajunge la închiderea Capitalei.

ADVERTISING

Imbri a fost întrebat, la TVR 1, dacă sunt adevărate zvonurile că în valul 3 va fi din ce în ce mai rău și Bucureștiul se va închide.

”Da, sigur. Mai mult ca sigur. Gândiți-vă puțin la ce se întâmplă. Sunt 15.000 de teste sau 20.000 de teste și 4-5.000 de pozitivați. Nu trebuie decât un calcul simplu. Specialiștii spun că în țară e cam omogen împrăștiată treaba asta.

Ce se întâmplă acum e rezultatul de acum o lună - o lună jumătate în urmă, când oamenii au început să se simtă bine, au fost în diverse locuri, continuă să petreacă 100 de persoane într-un apartament. Oamenii au început să-și facă singuri teste și spun că e fals pozitiv și n-au cum să aibă COVID”, a spus Imbri, la televiziunea publică.

ADVERTISING

El spune că situația nu mai e sub control și trebuie luate măsuri mai stricte, chiar dacă sunt nepopulare.

”Cu toată responsabilitatea și cu toată tristețea vă spun că va fi mai rău decât ce-a fost. Mai rău înseamnă mai mulți și cu simptomatologie mai gravă.

ADVERTISING

În noiembrie-decembrie anul trecut am avut în ATI 1.200 de persoane, la 10-12.000 de pozitivați pe zi. Și acum avem același număr la 5.000 pe zi. Deci ceva se întâmplă.

Nu mai este momentul să spunem că situația este sub control. (…) Vor trebui luate măsuri destul de stricte, nepopulare. Unii spun că prin vaccinare nu te mai îmbolnăvești, realitatea arată că după rapel s-au infectat oameni”, a mai spus fostul manager de la Victor Babeș.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇