Fișa de raportare a reacțiilor adverse la vaccinul antiCovid va fi accesibilă în centrele de vaccinare

Fișa de raportare a reacțiilor adverse la vaccinul antiCovid va fi accesibilă în centrele de vaccinare

Românii vor avea acces, în incinta centrelor de vaccinare, la mai multe informații legate de posibilele reacții adverse post-vaccinale, precum și la modalitățile de raportare a acestora.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a emis o instrucțiune care reglementează cerințele referitoare la modalitățile de raportare a reacțiilor adverse apărute după administrarea vaccinuluianti Covid.

Astfel, în centrele de vaccinare va fi disponibilă în locuri vizibile fișa de raportare a reacțiilor adverse centralizate de Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR); fișa se poate descărca și de pe www.anm.ro.

ADVERTISING

CNCAV reamintește că reacțiile adverse pot fi raportate către Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR) și online prin accesarea linkului https://covid19.anm.ro/ sau/și prin scanarea codurilor QR.

ADVERTISING

QR-codurilere găsite pe aceste fișe sunt funcționale și permit raportarea eventualelor simptome post-vaccinale, prin scanare:

cod-QR
Foto: CNCAV

De asemenea, persoanele vaccinate vor putea transmite fișa completată și prin poștă, fax sau e-mail către Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), la adresa: Str. Mr. Ștefan Sănătescu nr. 48, Sector 1, 011478, București, România; Fax: +40 21 316 34 97; E-mail: RA.vaccinare.covid@anm.ro).

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇