Finanțele au refuzat, când era Cîţu interimar, să aloce 10 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru vaccinarea copiilor (Document)

Finanțele au refuzat, când era Cîţu interimar, să aloce 10 milioane de lei din Fondul de rezervă pentru vaccinarea copiilor (Document)

Ministerul Finanţelor a respins, în perioada în care Florin Cîţu asigura interimatul, o solicitare a Ministerului Sănătăţii de alocare a sumei de 10 milioane de lei din Fondul de rezervă bugetară pentru vaccinarea copiilor împotriva bolilor transmisibile, relevă documente adresate Ministerului Sănătăţii de Ministerul Finanţelor.

La începutul lunii august, Ministerul Finanţelor a restituit Ministerului Sănătăţii, neavizat, un proiect de hotărâre prin care se cerea suplimentarea bugetului MS cu suma de 10 milioane de lei din Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, pentru continuarea programului de vaccinare a copiilor.

ADVERTISING

Unul dintre argumentele Finanţelor era că Fondul de Rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului se repartizează unor ordonatori principali de credite ”pentru finanţarea unor cheltuieli urgente sau neprevăzute”, iar ministrul nu prezentase date din care să rezulte urgenţa.

”De asemenea, considerăm nejustificat textul 'cu suma de 10.000 de mii de lei' cuprins în titlul proiectului", se mai arată în răspunsul ministerului condus de Cîţu ca interimar.

Răspunsul integral al Ministerului Finanţelor poate fi consultat AICI.

ADVERTISING

Sâmbătă, ministrul Sănătății, Ioana Mihălă, a lansat acuzații grave la adresa premierului Florin Cîțu. Într-o conferință de presă, Ioana Mihăilă a spus că nu mai sunt bani la Sănătate din cauza iresponsabilității premierului, care a preferat să dea bani la PNDL 3. De asemenea, ministrul Sănătății a anunțat că pentru ATI mai sunt bani pentru câteva zile.

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇