Femeia care a descoperit că e propriul geamăn: Are două seturi de ADN!

Femeia care a descoperit că e propriul geamăn: Are două seturi de ADN!

O femeie din California, Taylor Muhl, care a mers la medic pentru a afla câte ceva despre semnul său neobișnuit din naștere a descoperit că, practic, este propriul geamăn.

Un fel de-a spune, pentru că în realitate suferă de himerism genetic. Asta se întâmplă când două ovule sunt fertilizate de spermatozoizi diferiți, iar unul dintre embrioni îl absoarbe pe celălalt, în primele stadii ale evoluției. Oamenii cu himerism pot avea două grupe de sânge, așa cum e și cazul lui Taylor, ochi de culori diferite și nu numai, arată IFL Science.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

”Nu numai atât, mi s-a spus că am două sisteme imunitare și două sisteme circulatorii”, a declarat tânăra.

Lesne de imaginat ce se întâmplă atunci când embrionii sunt de sex diferit. Din fericire, în acest caz a fost de vorba despre embrioni de același sex.

Totul a început de la faptul că Taylor a observat că partea stângă a corpului ei era mai roșiatică decât dreapta. Femeia se confruntă, deloc întâmplător aveau să descopere medicii, și cu multe alergii alimentare, la medicamente, la bijuterii și chiar la mușcăturile insectelor.

De-a lungul timpului s-a demonstrat că himerismul genetic poate avea aceste urmări, inclusiv bolile autoimune. Taylor nu face excepție, și ea fiind diagnosticată cu așa ceva.

În lume există doar 100 de cazuri documentate de himerism, la oameni, dar cu siguranță sunt mai multe, doar că ele nu sunt diagnosticate, spun oamenii de știință.

Te-ar putea interesa și O bacterie rară care mănâncă creierul a fost găsită în apa potabilă din mai multe orașe

Oamenii aflați în această situație pot trăi fără a avea parte de complicații. Află, de obicei, atunci când își fac teste de sânge.

”Organismul meu reacționează la ADN-ul geamănului ca fiind materie străină, compromițându-mi sistemul imunitar”, a explicat Taylor.

Vezi și: