Fauci cere Chinei să prezinte dosarele medicale ale angajaţilor laboratorului din Wuhan

Fauci cere Chinei să prezinte dosarele medicale ale angajaţilor laboratorului din Wuhan

Principalul expert în boli infecţioase din Statele Unite, doctorul Anthony Fauci, a cerut Chinei să prezinte dosarele medicale pentru nouă persoane angajate ale laboratorului din Wuhan, ale căror afecţiuni ar putea oferi indicii vitale dacă COVID-19 a apărut pentru prima dată ca rezultat al unei scurgeri de laborator.

„Aş dori să văd fişele medicale ale celor trei persoane despre care se spune că s-au îmbolnăvit în 2019. S-au îmbolnăvit într-adevăr şi, dacă da, de ce s-au îmbolnăvit?”, a declarat Fauci, citat de Financial Times.

Originea virusului este puternic contestată, în timp ce agenţiile de informaţii americane încă examinează informaţiile potrivit cărora cercetătorii unui laborator chinez de virologie din Wuhan au fost grav bolnavi în 2019 cu o lună înainte de raportarea primelor cazuri de COVID-19.

Cu toate acestea, oamenii de ştiinţă şi oficialii chinezi au respins în mod constant ipoteza scurgerilor de laborator, spunând că virusul ar fi putut circula în alte regiuni înainte să lovească oraşul Wuhan şi chiar ar fi putut intra în China prin livrări de alimente congelate importate sau comerţ cu animale sălbatice.

Potrivit Financial Times, Fauci continuă să creadă că virusul a fost transmis mai întâi la oameni de la animale, notând că, chiar dacă cercetătorii laboratorului au avut COVID-19, ei ar fi putut contracta boala de la populaţia mai largă.

ADVERTISING

Citeşte şi:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇