Oamenii de știință de la laboratorul din Wuhan au recunoscut că au fost mușcați de lilieci infectați cu noul coronavirus, în timp ce colectau probe dintr-o peșteră.
Unul dintre cercetători a declarat că dinții unui liliac i-au trecut prin mănușile de cauciuc ca un ac, informează Daily Mail.
Totodată, personalul din cadrul laboratorului a lucrat probele fără a purta măști, încălcând regulile stricte de siguranță ale Organizației Mondiale a Sănătății, se observă în imagini surprinse de o echipă de televiziune din China și difuzate în 2017.
Aceste dezvăluiri vor ridica întrebări suplimentare pentru echipa OMS care investighează originile Covid-19, după ce câteva luni a dus lupte puternice de convingere cu Beijingul pentru a avea acces în laboratorul din Wuhan.
Echipa OMS a ajuns joi în China
Echipa de experţi a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) însărcinată să ancheteze asupra originii coronavirusului a sosit joi în China, la Wuhan.
La aterizare, a fost plasată în carantină pentru două săptămâni, așa cum sunt reglementările în țara de unde a pornit pandemia de COVID.
Totodată, echipa Organizației Mondiale a Sănătății care a călătorit în Wuhan a fost mai mică cu doi membri. Aceștia au primit interdicție de a călători în China, după ce la testare s-a descoperit că aveau anticorpi IgM.
Astfel, din cei 13 cercetători, 11 au ajuns în Wuhan și doi au rămas în Singapore.
Apariția anticorpilor IgM poate fi unul dintre primele semne ale infecției cu Sars-CoV-2, însă la fel de bine poate fi determinată de administrarea vaccinului sau de o infecție vindecată, pacientul nemaifiind purtător. Mai mult, la astfel de teste pot exista și rezultate fals-pozitiv.