Cum să te obișnuiești cu lentilele de contact? 3 recomandări utile

Cum să te obișnuiești cu lentilele de contact? 3 recomandări utile

Dacă vrei să știi cum să te obișnuiești cu lentilele de contact, e important să respecți câteva recomandări simple și te vei bucura de lentilele tale de contact fără niciun disconfort, de fiecare dată când le porți.

1. Acordă atenție procesului de aplicare al lentilelor

 Primul pas spre o experiență plăcută cu lentilele de contact este igiena. E recomandabil ca mâinile să fie spălate temeinic înainte de a atinge lentilele, pentru a preveni infecțiile oculare. Util ar fi să folosești apă călduță și săpun, ca să asiguri că nu există microbi pe suprafața pielii, ce ar putea ajunge în zona ochilor. Apoi, lentila trebuie curățată și uscată înainte de aplicare. Asigură-te că suprafața pe care manipulezi lentila este curată și uscată.

Aplicarea și îndepărtarea lentilelor de contact sunt etape esențiale pentru a te simți confortabil și a te obișnui rapid să porți lentile de contact. Pentru a plasa lentila pe deget, asigură-te că este ușor curbată, ca o cupă. Privește în sus și trage ușor pleoapa inferioară în jos cu mâna liberă, așază lentila pe ochi și eliberează ușor pleoapa.

ADVERTISING

Pentru a o îndepărta, privește în sus, trage ușor pleoapa inferioară în jos și apasă ușor lentila cu degetul, alunecând-o în jos spre marginea ochiului. Respectând acești pași, te vei asigura că nu vor exista probleme de igienă și că lentilele sunt aplicate corect, ceea ce te va ajuta să nu resimți niciun disconfort, iar astfel acomodarea cu lentilele de contact se va realiza cât ai clipi.

Pentru a te asigura că folosești produse de bună calitate, comandă lentile de contact de la alfa-oculus.ro.

2. Înlocuiește la timp lentilele de contact

Un alt aspect important în acomodarea cu lentilele de contact este reprezentat de programul lor de înlocuire. Fiecare pereche de lentile are o durată de viață specificată de producător.

ADVERTISING

Utilizarea lor peste acest termen poate provoca disconfort și chiar probleme de sănătate oculară. De aceea, este indicat să se respecte programul de înlocuire și să se aibă întotdeauna o pereche de rezervă, pentru a exista continuitate în purtarea lentilelor.

O opțiune ideală în acest sens ar putea fi reprezentată de aceste lentile de contact bausch & lomb sofLens 59, 6 bucăți care pot fi purtate zi de zi, oferind confort și acuitate vizuală.

Totodată, în cazul în care ești o persoană care folosește multe ore pe zi dispozitivele electronice, precum telefoanele sau tabletele, recomandabil ar fi să te orientezi spre lentile cu proprietăți hidratante. De exemplu, aceste lentile de contact bausch & lomb ultra, 6 bucăți sunt realizate cu tehnologia inovatoare MoistureSeal. Aceasta previne vederea încețoșată asociată deshidratării lentilelor si asigură 16 ore de hidratare/zi.

ADVERTISING

3. Mărește treptat durata de purtare 

Respectarea timpului de purtare recomandat este o altă măsură importantă pentru prevenirea disconfortului. Începe prin a purta lentilele doar câteva ore pe zi și crește treptat durata, permițând ochilor să se adapteze.

 Încearcă să nu porți lentilele mai mult decât perioada indicată de producător și evită să le porți peste noapte, cu excepția cazului în care ai lentile special aprobate pentru purtarea pe timp de noapte. Timpul excesiv de purtare poate duce la uscăciune, iritație și riscuri crescute de infecții oculare. Astfel, purtarea lentilelor ți se va părea dificilă și lipsită de confort, fapt ce nu te va ajuta să te acomodezi prea repede.

Iată cât de simplu este să te obișnuiești cu lentilele de contact dacă respecți mai ales indicațiile legate de pregătirea corectă și igiena mâinilor, dar și recomandările producătorului. Astfel vei reuși să previi principalele aspecte ce se fac responsabile de senzația că există un inconvenient la nivelul ochilor.