Coronavirus în Brașov și în împrejurimi: Se strânge lațul și în zona noastră

Coronavirus în Brașov și în împrejurimi: Se strânge lațul și în zona noastră

Situația este tot mai gravă în județul Brașov, unde s-au înregistrat până acum 2.472 de infectări cu noul coronavirus, 48 dintre acestea fiind depistate numai în ultimele 24 de ore.

Premierul Ludovic Orban a vorbit miercuri și despre posibilitatea de a carantina câteva localități din județ, însă nu a dorit să dea nume. În același timp, la Brașov au venit medici și ajutoare din Germania, pentru a ține pandemia sub control.

Doar București și Suceava au în clipa de față mai multe cazuri de infectări decât județul Brașov, însă Capitala are aproape 2 milioane de locuitori, iar municipiul Suceava a fost focar COVID sub carantină.

ADVERTISING

Se strânge lațul și în zona noastră”, a declarat pentru spotmedia.ro o sursă din Brașov. ”Primăria Cristian are COVID, Zărnești e aproape de focar, La Bran au murit deja unii ce au participat la un chef”.

O victimă recentă este și patronul unei cunoscute școli de șoferi din Brașov, Lutea Ioan, care a decedat noaptea trecută la spitalul din Sf. Gheorghe, infectat cu noul coronavirus.

Trei localități din Argeș și trei din Brașov riscă să fie băgate în carantină. Unde sunt focarele

Premierul Ludovic Orban a declarat miercuri că autorităţile au în evaluare localităţi din judeţele Argeş şi Braşov, unde, dacă va fi necesar, va fi dispusă măsura carantinării.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

”Încă nu este demarată procedura pentru carantinarea niciunei comunităţi, dar sunt un număr… În Argeş, de exemplu, sunt 3 localităţi care sunt sub evaluare şi, în cazul care continuă răspândirea virusului, se poate dispune suspendarea. În Braşov sunt 3 sau 4 localităţi. S-a făcut o evaluare pe localităţi”, a spus premierul Orban miercuri.

O localitate din județul Giurgiu intră în carantină începând de azi. Arafat a semnat ordinul

Medici din Germania la Brașov: Nu mă mai interesează cum a erupt boala, eu trebuie să vindec

Medici și politicieni din Germania se află, în această săptămână, la spitalul județean din Brașov. Dau și primesc din experiențele ultimelor luni. Au venit și cu ajutoare pentru secțiile care luptă cu virusul corona.

ADVERTISING

Echipamente medicale în valoare de 120.000 de euro au ajuns la Brașov, într-un transport organizat de Societatea Germano-Română din Pforzheim, coordonată de Oana Krichbaum, brașoveancă implicată activ politic în comunitatea germană în care trăiește în prezent.

Apel disperat într-un oraș din Transilvania: Virusul există, este printre noi!

Și autoritățile locale din Făgăraș au făcut recent un apel la populația orașului și la cei din localitățile vecine să respecte recomandările specialiștilor, pentru a se proteja de coronavirus, fiind puși în fața unei explozii a cazurilor depistate la spitalul municipal.

Facem apel la întreaga populație a Țării Făgărașului să asculte recomandările specialiştilor din domeniul medical. Vă rugăm să purtați mască de protecţie, să păstrați distanţa fizică și să respectați regulile de igienă.

Este trist și îngrijorător că ignorăm medicii care au stat ani buni în școli și preferăm să ascultăm părerologii de pe Facebook. Ignorați părerile persoanelor care nu au legătură cu actul medical, indiferent că sunt politicieni, cântăreți, vedete sau doar au citit un articol despre SARS-CoV-2 pe un site obscur, iar informația nu are nicio legătură cu realitatea. Fiecare să performeze și să emită opinii în domeniul pe care l-a studiat, în care are experiență”, îndeamnă Primăria Municipiului Făgăraș.

1.030 de cazuri noi de coronavirus, încă un record pentru România. Am trecut de 40.000, în total (Infografice)

Miercuri, la 4 luni de la primul deces cauzat de COVID-19 în țara noastră, s-a înregistrat primul bilanț de peste 1.000 de noi îmbolnăviri.

Autoritățile au anunțat că în ultimele 24 de ore au fost depistate cu noul covoronavirus 1.030 de persoane, din cele 24.877 de teste efectuate.

V.D.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇