Apel disperat într-un oraș din Transilvania: Virusul există, este printre noi!

Apel disperat într-un oraș din Transilvania: Virusul există, este printre noi!

Autoritățile locale din Făgăraș fac un apel la populația orașului și la cei din localitățile vecine să respecte recomandările specialiștilor, pentru a se proteja de coronavirus, fiind puși în fața unei explozii a cazurilor depistate la spitalul municipal.

”11 persoane care au ajuns săptămâna aceasta la Spitalul Municipal Făgăraș, din municipiu și localitățile apropiate, au Covid-19. 4 cazuri depistate pozitiv s-au înregistrat numai astăzi. Virusul există, este printre noi!”, transmite Primăria Făgăraș.

ADVERTISING

Facem apel la întreaga populație a Țării Făgărașului să asculte recomandările specialiştilor din domeniul medical. Vă rugăm să purtați mască de protecţie, să păstrați distanţa fizică și să respectați regulile de igienă.

Este trist și îngrijorător că ignorăm medicii care au stat ani buni în școli și preferăm să ascultăm părerologii de pe Facebook. Ignorați părerile persoanelor care nu au legătură cu actul medical, indiferent că sunt politicieni, cântăreți, vedete sau doar au citit un articol despre SARS-CoV-2 pe un site obscur, iar informația nu are nicio legătură cu realitatea. Fiecare să performeze și să emită opinii în domeniul pe care l-a studiat, în care are experiență”, îndeamnă Primăria Municipiului Făgăraș.

ADVERTISING

Poate că nu veți fi afectați de acest virus, dar v-ați gândit la familiile dumneavoastră?

Vrem să se întoarcă copiii în școli, pentru că au nevoie de socializare cu colegii și profesorii. Vrem ca Spitalul „Dr. Aurel Tulbure” să își reia activitatea normală și să îi trateze pe toți pacienții care suferă acum, acasă – unii dintre ei sunt singuri. Vrem să ne revedem la ghișeele instituției în timpul unui program normal de lucru cu publicul, chiar dacă ne mai supărăm unii pe ceilalți din diferite motive”, transmit autoritățile.

ADVERTISING

Numai respectând cele 3 reguli simple se va putea întâmpla acest lucru: spălat pe mâini, mască peste gură și nas, distanță de 2 metri.

Primăria Municipiului Făgăraș

”După cum bine știți, încă de la debutul epidemiei, Primăria Făgăraș și celelalte instituții locale au luat toate măsurile necesare pentru împiedicarea virusului să ajungă în Țara Făgărașului. Reacția rapidă și buna colaborare au amânat acest moment inevitabil. Acum, totul depinde de fiecare dintre noi. Aveți grijă de dumneavoastră, de cei dragi, dar și de persoanele din preajmă, pentru că suntem o comunitate!”, se încheie mesajul semnat de echipa primăriei municipiului Făgăraș.

Citește și:

Salvați Copiii trimite aparatură medicală performantă la spitale din Petroșani și Făgăraș

Expoziție de obiecte făurite de meşteri sibieni acum 200 de ani, la Cetatea Făgăraș


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇