Cercetătorii au reușit, în premieră, inversarea unei părți din procesul de îmbătrânire umană. Telomerii au fost prelungiți cu 20%!

Cercetătorii au reușit, în premieră, inversarea unei părți din procesul de îmbătrânire umană. Telomerii au fost prelungiți cu 20%!

Oamenii de știință susțin că au reușit, în premieră, inversarea unei părți din procesul biologic de îmbătrânire într-un grup de adulți în vârstă. Concret, aceștia au obținut, după numai 3 luni de terapie, telomeri mai lungi cu 20%.

În cadrul unui studiu realizat de cercetători de la Universitatea Tel Aviv și Centrul Medical Shamir s-a folosit o formă de terapie cu oxigen pentru a inversa un indicator cheie al îmbătrânirii biologice, lungimea telomerului, arată Science Alert.

Pe măsură ce corpul uman îmbătrânește, telomerii, regiunile protectoare de la capetele cromozomilor, se scurtează. Longevitatea noastră este direct proporțională cu lungimea telomerilor. Cu cât aceștia sunt mai lungi, cu atât viața noastră pe Pământ va fi mai îndelungată.

ADVERTISING

Citește și Experimentul care arată adevăratul impact al mâncării de tip fast-food asupra corpului

În studiul de față, participanții, 26 la număr, au intrat într-o cameră presurizată în care au primit oxigen pur timp de 90 de minute în fiecare zi, de cinci ori pe săptămână, într-o perioadă de trei luni, se arată într-un raport publicat de jurnalul Aging.

La sfârșitul studiului clinic, oamenii de știință au anunțat că telomerii au crescut în lungime cu o medie de 20%.

„Scurtarea telomerilor este considerată Sfântul Graal al biologiei îmbătrânirii. Îmbunătățirea semnificativă a lungimii telomerilor prezentată în timpul și după aceste protocoale unice oferă comunității științifice o nouă bază pentru înțelegerea faptului că îmbătrânirea poate cu adevărat să fie țintită și inversată la nivelul biologic celular”, a spus Shai Efrati, profesor la Facultatea de Medicină și Școala de Neuroștiință de la Universitatea Tel Aviv, unul dintre autorii studiului.

ADVERTISING

În timpul studiului, participanții nu și-au schimbat stilul de viață, de alimentație și nici nu au primit medicamente, schimbări despre care s-a dovedit în trecut că au efecte moderate asupra vârstei biologice a unei persoane.

Vezi și Legătura dintre nivelul fierului din sânge și longevitate


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇