Cei care s-au vindecat de Covid au imunitate cel puțin 5 luni, arată un nou studiu. Atenție! Pot fi purtători si pot să răspândească virusul

Cei care s-au vindecat de Covid au imunitate cel puțin 5 luni, arată un nou studiu. Atenție! Pot fi purtători si pot să răspândească virusul

Persoanele care au avut COVID-19 și s-au vindecat pot avea imunitate cel puțin cinci luni, arată un studiu realizat în Marea Britanie.

Cercetările preliminare ale oamenilor de știință de la Public Health England (PHE) au arătat că reinfectările la persoanele care au anticorpi după vindecarea de Covid sunt rare – doar 44 de cazuri au fost descoperite la cele 6.614 persoane infectate anterior și care au participat la studiu, scrie Reuters.

Dar experții au avertizat că asta înseamnă că persoanele care au contractat boala în primul val al pandemiei în primele luni ale anului 2020 pot fi acum vulnerabile și se pot reinfecta.

ADVERTISING

De asemenea, aceștia au atras atenția că cei cu așa-numita „imunitate naturală”, dobândită după infectare, ar putea fi în continuare purtători ai coronavirusului și ar putea să-l transmită fără să vrea.

„Știm acum că majoritatea celor care au avut Covid și au dezvoltat anticorpi sunt protejați în ceea ce privește o reinfectare, dar nu pentru totdeauna”, a declarat Susan Hopkins, consilier medical principal la PHE și co-autor al studiului.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Asta înseamnă că, dacă ai avut deja boala, este foarte puțin probabil să dezvolți imediat o reinfectare severă. Dar există totuși riscul de a fi purtător și de a transmite altora virisul”, a spus ea.

Concluziile studiului nu se referă și la anticorpii dați de vaccinurile împotriva Covid.

Cercetarea, cunoscută sub numele de studiu SIREN, implică zeci de mii de lucrători din domeniul sănătății din Marea Britanie care au fost testați în mod regulat din iunie pentru noi infecții cu Covid, precum și pentru prezența anticorpilor.

ADVERTISING

Astfel, între 18 iunie și 24 noiembrie, oamenii de știință au detectat 44 de potențiale reinfecții din 6.614 participanți. Acest lucru reprezintă o rată de protecție de 83% împotriva reinfectării, au spus ei.

Cercetătorii intenționează să continue evaluarea participanților la studiu pentru a vedea dacă această imunitate ar putea dura chiar și mai mult de cinci luni.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇