Studiu surprinzător: După vindecare, imunitatea la coronavirus durează cel puțin 8 luni

Studiu surprinzător: După vindecare, imunitatea la coronavirus durează cel puțin 8 luni

Corpul uman păstrează, de obicei, un răspuns imunitar robust la noul coronavirus timp de cel puțin opt luni după infecție.

Potrivit unui studiu publicat în revista Science, aproximativ 90% dintre pacienți au prezentat o imunitate stabilă, informează Washington Post.

Covid-19 a fost învăluit în numeroase necunoscute și incertitudini de când a apărut și una dintre cele mai mari întrebări a fost dacă oamenii pot fi reinfectați și, dacă da, cât de repede.

Au existat informații despre persoane care s-au infectat pentru a doua oară, dar noul studiu susține că majoritatea oamenilor sunt imuni mult timp după boală.

ADVERTISING

Revizuirea probelor de sânge de la aproape 200 de pacienți a arătat, de asemenea, că mai multe elemente ale sistemului imunitar - nu doar anticorpi - au continuat să fie eficiente în recunoașterea și contracararea virusului.

Corpul uman pare să păstreze o memorie a noului coronavirus și este pregătit să genereze rapid un contraatac coordonat de anticorpi și celule T, dacă este expus din nou la virus.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Îngrijorări privin noua tulpină

Acest studiu vine după îngrijorările legate de noua tulpină a coronavirusului și răspândirea sa rapidă.

Oamenii de știință au fost, în general, optimiști că această variantă a virusului nu va putea fi contractată de cei care au trecut deja prin boală. Dar nimeni nu riscă.

Oficialii de la Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor intensifică un program de supraveghere a noilor tulpini pentru a îmbunătăți secvențierea genomică ce permite oamenilor de știință să studieze mutațiile.

ADVERTISING

”Există o mulțime de brațe diferite ale sistemului imunitar care recunosc virusul. Deci, chiar dacă apare o mutație, virusul nu poate scăpa de toate aceste brațe diferite”, a spus Daniela Weiskopf, coautor al studiului și cercetător la Institutul de Imunologie La Jolla.

Răspunsul imun al pacienților la un virus se dezvoltă treptat. După opt luni, a spus Weiskopf, majoritatea persoanelor care au fost infectate de coronavirus și s-au vindecat pare să aibă o imunitate relativ stabilă.

Totuși, durata imunității nu poate fi stabilită cu exactitate pentru moment, deoarece noul coronavirus a apărut abia de un an și nu există date pe termen lung.

Citeşte articolele momentului pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇