Americanii încep să fie vaccinați cu Johnson & Johnson, Europa încă așteaptă autorizarea

Americanii încep să fie vaccinați cu Johnson & Johnson, Europa încă așteaptă autorizarea

Johnson & Johnson a început deja livrarea a 4 milioane de doze pe teritoriul SUA, după ce vaccinul său a primit aprobarea de urgență. Compania a depus cerere de autorizare și în UE, însă nu a obținut-o încă.

”În 24-48 de ore, americanii ar trebui să înceapă să fie vaccinați cu produsul nostru”, a declarat luni Alex Gorsky, directorul general al Johnson & Johnson, pentru NBC.

SUA au comandat de la această companie 100 de milioane de doze și, potrivit contractului, Johnson & Johnson ar fi trebuit să livreze 10 milioane de doze imediat după aprobare și 60 de milioane până în primăvară.

ADVERTISING

Compania a întâmpinat însă câteva probleme cu producția și e în urmă cu câteva luni în ce privește calendarul livrărilor, dar spune că va recupera întârzierile și până la finalul lui 2021 va fi livrat 1 miliard de doze.

Acum, că și Johnson & Johnson a intrat în joc, SUA vor putea să vaccineze până la sfărșitul lui martie 130 de milioane de persoane, adică mai mult de o treime din populație.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Eficiență puțin mai mică, dar o singură doză

Acest vaccin cu doză unică numit Janssen Covid-19 poate fi administrat în SUA persoanelor de peste 18 ani și poate fi stocat la temperatura frigiderului.

În timpul testelor clinice, eficienţa vaccinului a fost de 85,9%, faţă de formele grave ale Covid-19 în Statele Unite, potrivit cifrelor comunicate de FDA.

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durere la locul injecţiei, dureri de cap, oboseală şi dureri musculare.

ADVERTISING

În Europa este așteptat ca Agenția Euopeană a Medicamentului să autorizeze vaccinul Johnson & Johnson la jumătatea lui martie.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇