SUA aprobă de urgență vaccinul Johnson & Johnson, cu doză unică

SUA aprobă de urgență vaccinul Johnson & Johnson, cu doză unică

Statele Unite au autorizat în procedură de urgenţă vaccinul Johnson & Johnson împotriva COVID-10, care poate fi administrat persoanelor de 18 ani şi peste, a anunţat Agenţia Americană pentru Medicamente (FDA).

Acest vaccin cu doză unică numit Janssen Covid-19, care poate fi stocat la temperatura frigiderului, se alătură celor de la Pfizer/BioNTech şi de la Moderna într-o uriaşă campanie de vaccinare în SUA, în care pandemia a provocat mai mult de 500.000 de morţi. 

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Prima ţară care autorizează vaccinarea populației cu Johnson & Johnson

După ce a studiat în detaliu datele testelor clinice, efectuate pe mai mult de 43.000 de persoane, un comitet de experţi a recomandat vineri lansarea pe piaţă a vaccinului companiei americane.

Vaccinul Johnson & Johnson într-o singură doză este eficient împotriva formelor grave de COVID – Analiză FDA

Cel puţin trei milioane d edoze produse de J&J sunt pregătite să fie distribuite săptămânile viitoare, potrivit Guvernului american.                

Johnson & Johnson s-a angajat să livreze 100 de milioane de doze Statelor Unite înainte de sfârşitul lunii iunie. 

Cu 600 de milioane de doze comandate în total de la Pfizer şi Moderna, SUA vor dispune deja, de acum şi până la sfârşitul lui iulie, de suficiente vaccinuri pentru a imuniza aproapte toată populaţia.

În timpul testelor clinice, eficienţa vaccinului a fost de 85,9%, faţă de formele grave ale Covid-19 în Statele Unite, potrivit cifrelor comunicate de FDA.                

Efectele secundare cele mai frecvent observate au fost durere la locul injecţiei, dureri de cap, oboseală şi dureri musculare. 

Valeriu Gheorghiţă: În aprilie, România ar putea primi primele doze de vaccin de la Johnson & Johnson


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖