Valeriu Gheorghiţă: În aprilie, România ar putea primi primele doze de vaccin de la Johnson & Johnson

Valeriu Gheorghiţă: În aprilie, România ar putea primi primele doze de vaccin de la Johnson & Johnson

Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anti-COVID Valeriu Gheorghiţă a anunţat că România ar putea primi deja, în luna aprilie, primele doze de la compania Johnson & Johnson şi astfel ţara noastră ar avea în portofoliu un al patrulea vaccin.

„După cum ştim, compania Johnson & Johnson şi-a depus documentaţia în vederea obţinerii autorizării de la Agenţia Europeană a Medicamentului. Ne aşteptăm ca de la jumătatea lunii martie să se elibereze această autorizare de punere pe piaţă, ceea ce ar însemna că în aprilie am putea deja să primim primele doze de la compania Johnson & Johnson.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Este un vaccin tot pe bază de vector viral, pe bază de adenovirus. De această dată este un adenovirus de tip uman”, a afirmat Valeriu Gheorghiţă, marţi dimineaţa, la Digi FM.

El a adăugat că eficacitatea serului este similară cu a celui produs de AstraZeneca şi este un vaccin pe bază de adenovirus.

”Eficacitatea vaccinului este similară cu cel de la AstraZeneca, însă are un avantaj foarte mare, acela că la acest moment se pare că este suficient să administrăm o singură doză de vaccin. Deci practic simplifică foarte mult procesul de vaccinare”, a subliniat Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a vorbit şi despre condiţiile de stocare necesare vaccinului produs de Johnson & Johnson.

„Condiţiile de stocare şi de distribuţie sunt similare cu o temperatură obişnuită de lanţ de frig, de +2 – +8 grade. Deci iarăşi, am avea în portofoliu un al patrulea vaccin care ne va permite accelerarea campaniei de vaccinare”, a completat Gheorghiţă.

Comitetul naţional de coordonare a vaccinării a transmis, miercurea trecută, că vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie, dacă datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului vor fi suficient de cuprinzătoare şi robuste.

De asemenea, CNCAV a precizat că CureVac şi Novavax transmit date, în prezent, către Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) pentru revizuire continuă.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, 👇 dă-ne un like. 💖