Chiar dacă nu a trecut printre primii linia de sosire în cursa producerii unui vaccin împotriva COVID, Johnson & Johnson a continuat munca și anunță rezultate promițătoare.
Primele studii clinice arată că vaccinul a declanșat un răspuns al sistemului imunitar aproape în toți pacienții, cu foarte puține reacții adverse, după o singură doză, potrivit CNN.
Compania a anunțat că va trece la faza următoare a studiilor clinice, la finalul căreia, dacă totul merge bine, va aplica în SUA pentru autorizarea vaccinului de către FDA.
- Dr. Florin Chirculescu: Mi-am și făcut vaccinul și uite că n-am pățit nimic! Orice medicație are efecte secundare. Nu există niciun vaccin, niciun tratament, nu există nicio operație pe Pământul ăsta care să fie 100% safe. Nu există! Interviu
- Vaccinarea antiCovid, pe înțelesul tuturor. Cu ce te ajută, de ce trebuie să ne vaccinăm ACUM și care e singura contraindicație – Interviu
Vaccinul a fost testat pe aproximativ 800 de voluntari, din Olanda, Statele Unite și Belgia. Pacienții împărțiți în două categorii – între 18 și 55 de ani și 65+.
Până acum s-a observat că începând din a 29-a zi după administrarea unei doze, 90% din participanți au dezvoltat anticorpi care au rămas stabili cel puțin 71 de zile.
- Care e diferenţa între vaccinurile Pfizer și Moderna. Cu care ar fi mai bine să ne vaccinăm?
- Vineri începe a doua etapă de vaccinare în România: Când, unde și cum te poți programa. Procedura de la centrele de vaccinare
Vaccinul Johnson & Johnson vs. cele ale Moderna și Pfizer
Spre deosebire de vaccinurile Pfizer și Moderna, care folosesc tehnologia ce se bazează pe ARN mesager, cel al Johnson & Johnson foosește o versiune slăbită a virusului răcelii comune, denumit adenovirus 26. Astfel, răspunsul imunitar e obținut prin expunerea organismului la virus.
Efectele secundare identificate până acum au inclus dureri de cap, dureri musculare și, mai rar, febră.
Johnson & Johnson se așteaptă să încheie faza a treia spre finalul lunii ianuarie. Până acum, compania a încheiat contracte cu Guvernul SUA pentru a livra peste 100 de milioane de doze.
Premierul Florin Cîţu este deschis ideii ca şi în România să fie folosit acest vaccin.
„Dacă ne ajută să scăpăm de pandemie și sunt toate bune, vom lua și de la Johnson&Johnson, și de la AstraZeneca, de la toată lumea”, a declarat joi dimineaţă şeful Guvernului.
Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:
- Fisură în ce privește susținerea lui Donald Trump. Fiica fostului vicepreședinte republican Dick Cheney îl acuză de “trădarea Constituției”
- Despre noua paradigmă de pace din Orientul Mijlociu, impasul în negocierile israelo-palestiniene şi ce lasă Trump în urmă pentru regiune – Interviu video cu ambasadorul Israelului
- Camera Reprezentanților a votat pentru punerea sub acuzare a lui Trump, 10 republicani au fost în favoarea măsurii. Ce urmează (Video)
- Imagini impresionante cu soldații trimiși la Capitoliu în timpul votului pentru acuzarea lui Trump (Foto & Video)
- Geopolitica vaccinului: Rusia vrea să își marcheze teritoriul, Germania face un gest șocant, iar România riscă să rămână ca soldatul japonez – analiză Dan Dungaciu
- Ce îi lipsește ministrului Justiției. Între bune intenții și adecvare
- Ce ştie Israelul să facă mai bine decât Uniunea Europeană în campania de vaccinare împotriva COVID 19
- Compania municipală de Pază nu plătește contribuțiile salariaților la Pensii și Sănătate. Precizările conducerii și riscurile pentru angajați