Moderna anunţă când ar putea dezvolta vaccinul antiCovid şi pentru copii

Moderna anunţă când ar putea dezvolta vaccinul antiCovid şi pentru copii

Vaccinul antiCOVID produs de Moderna, care va ajunge miercuri și în România, poate fi utilizat pentru pacienții de la 18 ani în sus.

Stephane Bancel, CEO-ul companiei, a anunțat însă că sunt în desfășurare testele pentru grupa de vârstă 12-18 ani, dar că pentru copiii de 1-11 ani studiile clinice nu vor fi gata curând.

ADVERTISING

Sistemul imunitar al copiilor răspunde diferit față de cel al adulților, de aceea, pentru ei trebuie făcute teste separate.

Bancel a anunțat, luni, în cadrul unei prezentări ținute la o conferință pe sănătate organizată de JPMorgan, că studiile clinice pentru grupa de vârstă 12-18 ani vor fi finalizate până în toamnă, la începutul noului an școlar.

În ce privește copiii mici, între 1 și 11 ani, Bancel a spus că testele vor începe ”în curând”, însă vor dura mult mai mult, astfel că se așteaptă să fie finalizate abia în 2022.

ADVERTISING

”Trebuie să începem cu doze mici, așa că nu vom avea rezultate ale studiilor clinice în 2021, mai degrabă în 2022”, a spus CEO-ul Moderna.

El a mai spus că e de așteptat ca anul acesta să fie produse între 600 de milioane și un miliard de doze. În 2022, Moderna vrea să producă 1,2 miliarde de doze.

ADVERTISING

Vaccinul antiCOVID-19 al companiei americane Moderna este conceput pe baza tehnologiei ARN mesager, ca și cel al Pfizer, și ar putea oferi protecţie pentru până la doi ani după administrare.

Față de Pfizer, vaccinul Moderna poate fi păstrat o perioadă mai lungă de timp la frigiderul obișnuit: Moderna poate fi păstrat o lună, iar cel de la Pfizer doar 5 zile.

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇