Medicul Anthony Fauci s-a vaccinat și el împotriva COVID-19, însă cu vaccinul Moderna

Medicul Anthony Fauci s-a vaccinat și el împotriva COVID-19, însă cu vaccinul Moderna

Specialistul în imunologie Anthony Fauci, personalitate extrem de respectată în Statele Unite, numit consilier special pentru maladia COVID-19 de viitorul preşedinte american Joe Biden, după ce a făcut deja parte din grupul de lucru creat de administraţia Trump pentru a combate actuala pandemie, s-a vaccinat marţi împotriva noului coronavirus.

„Este un gest simbolic pentru restul ţării, pentru a arăta că eu sunt extrem de încrezător în siguranţa şi eficienţa acestui vaccin. Vreau să îi încurajez pe toţi cei care au posibilitatea de a fi vaccinaţi să facă acest lucru”, a declarat Anthony Fauci, în vârstă de 79 de ani.

ADVERTISING

Specialistul american este una dintre primele persoane din lume care au primit, în faţa camerelor de luat vederi, o doză a vaccinului Moderna, dezvoltat de această companie de biotehnologie în parteneriat cu Institutul Naţional de Alergii şi Boli Infecţioase (NIAID) din Statele Unite.

Dr. Anthony Fauci gets the coronavirus vaccine

Anthony Fauci este directorul NIAID din anul 1984.

Vaccinul Moderna a fost autorizat vineri în Statele Unite.

ADVERTISING

Joe Biden, care îşi va prelua mandatul de preşedinte pe 20 ianuarie, a anunţat recent că îl va numi pe Anthony Fauci în funcţia de consilier principal în combaterea pandemiei de COVID-19.

Medicul Anthoni Fauci a acceptat să facă parte din echipa lui Joe Biden

Personalitate apreciată de numeroşi americani încă de la începutul pandemiei şi obişnuit cu platourile de televiziune, unde a repetat fără încetare utilitatea măsurilor sanitare şi a respectării normelor de distanţare fizică, Anthony Fauci este deja membru al celulei de criză înfiinţate la Casa Albă.

ADVERTISING

Însă Donald Trump şi-a exprimat de mai multe ori supărarea în urma recomandărilor repetate de celebrul imunolog şi faţă de care s-a distanţat adeseori.

"Oamenii s-au plictist să mai audă de COVID", declara preşedintele american la jumătatea lunii octombrie. "Oamenii spun: 'lăsaţi-ne în pace'. S-au săturat. S-au săturat să îi mai audă vorbind pe Fauci şi pe toţi acei idioţi. Acest om este un dezastru", a adăugat Donald Trump. 

Citește și:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇