Pfizer și Moderna cred că vaccinurile lor sunt eficiente și împotriva noii tulpini de coronavirus, dar fac noi teste

Pfizer și Moderna cred că vaccinurile lor sunt eficiente și împotriva noii tulpini de coronavirus, dar fac noi teste

Atât Pfizer, cât și Moderna au început să își testeze vaccinurile pentru a stabili dacă sunt eficiente și împotriva noii tulpini de SARS-CoV-2, descoperită recent în Marea Britanie.

Parte dintre specialiștii in virusuri au stabilit deja că această nouă tulpină este cu până la 70% mai contagioasă și îi afectează pe copii într-o măsură mai mare decât celelalte variante ale SARS-CoV-2.

Specialiștii nu știu încă de ce lucrurile au evoluat în acest fel și nici nu au dovezi că noua tulpină ar cauza îmbolnăviri mai grave decât celelalte.

ADVERTISING

Companiile producătoare de vaccinuri au început, însă, testele pentru a vedea dacă produsele pentru imunizare care sunt distribuite deja în lume sunt eficiente și împotriva noii tulpini, potrivit CNN.

Atât Moderna, cât și Pfizer au transmis că, judecând după primele teste, vaccinurile ar imuniza și împotriva noii tulpini.

Motivul: deja SARS-CoV-2 a mai suferit o serie de mutații. Iar vaccinul este eficient împotriva tuturor variantelor de coronavirus pentru care a fost testat.

Află cele mai noi informaţii despre SARS-CoV-2 și vaccinul împotriva Covid-19:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇