Vaccinul Moderna ar putea asigura protecţie pentru ”vreo doi ani”

Vaccinul Moderna ar putea asigura protecţie pentru ”vreo doi ani”

Vaccinul anti-COVID-19 al companiei americane Moderna, conceput pe baza tehnologiei ARN mesager, ar putea oferi protecţie pentru „vreo doi ani”, a declarat joi directorul executiv Stephane Bancel, chiar dacă sunt încă necesare mai multe date pentru o evaluare definitivă.

ARN-ul mesager (ARNm) este introdus în celulele umane pentru ca sistemul imunitar să genereze proteinele virale care determină crearea anticorpilor necesari, relatează Reuters.

Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) a recomandat miercuri autorizarea condiţionată a vaccinului împotriva COVID-19 dezvoltat de Moderna, cel de-al doilea vaccin pe care EMA l-a recomandat spre aprobare în cadrul Uniunii Europene, după cel al Pfizer-BioNTech în decembrie.

ADVERTISING

Având în vedere că dezvoltarea vaccinurilor necesită de obicei ani, durata protecţiei oferite de vaccinul ani-COVID19 ridică în continuare întrebări din partea oamenilor de ştiinţă şi a autorităţilor de reglementare.

"Scenariul de coşmar care a fost descris în mass-media în primăvara anului trecut referitor la un vaccin care oferă protecţie doar o lună sau două este, cred eu, de ignorat", a declarat Stephane Bancel în cadrul unui eveniment organizat de grupul de servicii financiare Oddo BHF.

"Dezintegrarea anticorpilor generată de vaccin la oameni scade foarte încet. Credem că va exista protecţie pentru vreo doi ani", a mai spus el.

ADVERTISING

Bancel a adăugat că Moderna este pe cale să demonstreze că vaccinul său va fi eficient şi împotriva variantelor de coronavirus apărute în Marea Britanie şi Africa de Sud.

Pfizer și Moderna cred că vaccinurile lor sunt eficiente și împotriva noii tulpini de coronavirus, dar fac noi teste

Oamenii de ştiinţă au declarat că vaccinurile nou dezvoltate ar trebui sa fie la fel de eficiente împotriva ambelor variante.

Citește mai multe despre vaccinul de la Moderna:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇