Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie

Vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie

Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare (CNCAV) a transmis, miercuri seară, că vaccinul Johnson & Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martie, dacă datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului vor fi suficient de cuprinzătoare şi robuste.

Vaccinul Johnson&Johnson ar putea fi autorizat în prima parte a lunii martieAgenția Europeană a Medicamentului (EMA) a…

Posted by RO Vaccinare on Wednesday, February 17, 2021

”Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) a primit cererea pentru autorizarea condiţionată de punere pe piaţă a vaccinului Johnson & Johnson/Janssen.

Ce urmează? EMA va efectua o evaluare ştiinţifică independentă şi aprofundată a vaccinului.

Pe baza evaluării EMA, dacă vaccinul este dovedit ca fiind sigur şi eficace, Comisia Europeană va trece rapid la acordarea unei autorizaţii de punere pe piaţă în UE. Vaccinul poate fi apoi utilizat în statele membre UE” a transmis, miercuri, Comitetul de coordonare a vaccinării.   

Datele sunt revizuite continuu

Sursa citată a precizat că, pentru a accelera procesul de evaluare, EMA a revizuit datele de la Johnson & Johnson / Janssen Pharmaceuticals în mod continuu, pe măsură ce acestea au devenit disponibile.   

”Experţii EMA ar putea emite un aviz până la mijlocul lunii martie 2021, cu condiţia ca datele companiei cu privire la eficacitatea, siguranţa şi calitatea vaccinului să fie suficient de cuprinzătoare şi robuste”, a mai transmis CNCAV.   

Sursa citată a precizat că alţi doi producători de vaccinuri, CureVac şi Novavax, transmit date, în prezent, pentru revizuire continuă.

Citește și: