Medicul Valeriu Gheorghiță a precizat, joi, că în jur de o mie de persoane din categoria de vârstă 16 – 18 ani sunt deja programate pentru vaccinarea antiCOVID.
Este vorba despre tineri care suferă de boli cronice, care se încadrează în această a doua etapă a campaniei de vaccinare din România.
Gheorghiță a fost întrebat la Realitatea PLUS dacă autoritățile se gândesc la vaccinarea elevilor, odată ce au fost reluate cursurile fizice și s-au înregistrat deja câteva cazuri de COVID în școli.
Medicul a precizat că momentan nu avem în România disponibil un vaccin autorizat pentru tinerii sub 16 ani, dar a dat câteva detalii despre programarea tinerilor la imunizare.
Un bolnav de COVID a murit de supradoză, după ce s-a automedicat singur, cu paracetamol. Valeriu Gheorghiță explică ce trebuie să facem dacă ne tratăm acasă
”În momentul acesta nu se pune problema de vaccinare a persoanelor sub 16 ani, având în vedere că nu avem un vaccin autorizat pentru această categorie de vârstă.
De asemenea, în ce privește vaccinarea persoanelor de peste 16 ani, singurul vaccin disponibil este cel de la compania BioNTech/ Pfizer, care are autorizare pentru această grupă de vârstă și pot să vă spun că erau până la în jur de 1.000 de persoane programate pentru vaccinare din grupa 16 – 18 ani.
Dar, evident, se află cu istoric medical cu boli cronice, având în vedere că etapa a 3-a a campaniei, cea destinată populației generale, nu a început încă”, a declarat șeful campaniei de vaccinare în România.
Câte cazuri de Covid s-au înregistrat sub 19 ani, în prima săptămână de şcoală
În prima săptămâna de la redeschiderea școlilor, cele mai puține cazuri s-au înregistrat la categoriile de vârstă 0-9 ani, mai exact 546 de cazuri, potrivit datelazi.ro calculate în perioada 8-15 februarie.
La categoria de vârstă 10-19 ani au fost raportate 897 de cazuri. Astfel, la cele două categorii s-au înregistrat, în total, 1.443 de cazuri.