Câte cazuri de Covid s-au înregistrat sub 19 ani, în prima săptămână de şcoală

Câte cazuri de Covid s-au înregistrat sub 19 ani, în prima săptămână de şcoală

40,6% din totalul cazurilor de Covid înregistrate în săptămâna 8-14 februarie au fost în București, Timiș, Cluj, Brașov si Maramureș.

Totodată, 36.5% din totalul deceselor au fost înregistrate în Maramureș, București, Timiș, Botoșani și Sibiu, potrivit raportului săptămânal al Institutului Național de Sănătate Publică.

Pe grupe de vârstă, cele mai multe cazuri de Covid au fost raportate săptămâna trecută la persoanele cu vârsta cuprinsă între 40 și 49 de ani, urmate de cele între 50 și 59 de ani.

În prima săptămâna de la redeschiderea școlilor, cele mai puține cazuri s-au înregistrat la categoriile de vârstă 0-9 ani, mai exact 546 de cazuri, potrivit datelazi.ro calculate în perioada 8-15 februarie.

ADVERTISING

La categoria de vârstă 10-19 ani au fost raportate 897 de cazuri. Astfel, la cele două categorii s-au înregistrat, în total, 1.443 de cazuri.

În ceea ce privește decesele cauzate de Covid, cele mai multe au fost raportate la persoanele cu vârsta între 70-79 de ani și 60-69 de ani.

La categoriile 0-9 și 10-19 ani, nu s-a raportat niciun deces.

cazuri-decese-Covid
Foto: INSP

Totodată, potrivit INSP, de la începutul pandemiei pana în prezent 1 din 62 din totalul cazurilor a fost înregistrat la personal medical.

ADVERTISING

85.3% din totalul deceselor au fost la persoane peste 60 ani, iar 59.8% sunt bărbați. 95.2% din persoanele decedate aveau cel puțin o comorbiditate asociată.

Citește articolele zilei pe SpotMedia.ro:

ADVERTISING


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇