Unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Trump îi retrage sprijinul pentru alegerile din 2024

Unul dintre cei mai importanți susținători ai lui Trump îi retrage sprijinul pentru alegerile din 2024

Fondatorul grupului Blackstone, Stephen Schwarzman, care a fost unul dintre principalii contribuitori de pe Wall Street la campania de realegere a lui Donald Trump din 2020, a afirmat că nu-l va susţine pe Trump în 2024.

Marţi, fostul lider de la Casa Albă a anunţat că va candida din nou în alegerile prezidenţiale din 2024.

Schwarzman, preşedinte şi director executiv al companiei de investiţii, a scris într-un comunicat că este timpul ca Partidul Republican să aibă o nouă conducere şi că de această dată va susţine un alt republican în cursa pentru preşedinţie, a relatat portalul de ştiri Axios, preluat de Reuters.

ADVERTISING

"Este timpul ca Partidul Republican să treacă la o nouă generaţie de lideri şi intenţionez să-l susţin pe unul dintre ei la alegerile primare pentru preşedinţie", a declarat Stephen Schwarzman.

Acesta a fost unul dintre principalii donatori şi în campania pentru alegerile de săptămâna trecută din SUA de la mijlocul mandatului, cheltuind 35,5 milioane de dolari pentru a-i susţine pe republicani, cărora le lipseşte acum doar un mandat pentru a prelua controlul în Camera Reprezentanţilor.
Republicanii nu au reuşit însă să cucerească Senatul, iar majoritatea candidaţilor sprijiniţi de Trump au pierdut cursa.

ADVERTISING

"Americii îi merge mai bine când liderii ei sunt înrădăcinaţi în prezent şi viitor, nu în prezent şi trecut", a mai scris directorul Blackstone.

Pe de altă parte, acţiunile companiilor având legături cu Trump au crescut miercuri, după ce fostul preşedinte şi-a anunţat candidatura pentru un nou mandat.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇