Un deputat ales pe listele AUR a fost condamnat definitiv la închisoare într-un dosar cu acte de violență

Un deputat ales pe listele AUR a fost condamnat definitiv la închisoare într-un dosar cu acte de violență

Deputatul Mihai Ioan Lasca, ales pe listele AUR, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu suspendare într-un dosar penal pentru lovire sau alte violenţe, după judecarea apelului.

Victima este partenerul fostei sale iubite, pe care parlamentarul l-a agresat în vara anului 2019, după ce l-a blocat în trafic.

"Respinge ca nefondat apelul declarat de inculpatul Lasca Mihai Ionuţ împotriva Sentinţei penale pronunţată de Judecătoria Oradea. Menţine în totalitate dispoziţiile sentinţei apelate. Obligă inculpatul apelant la plata sumei de 800 lei reprezentând cheltuieli judiciare în apel. Definitivă", este soluţia pronunţată de Curtea de Apel Oradea.

ADVERTISING

În acest dosar, Judecătoria Oradea a decis, în noiembrie anul trecut, ca Lasca să primească o sentinţă de doi ani de închisoare cu suspendare, cu un termen de patru ani, dar şi să presteze muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Oradea sau Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Bihor, pe o perioadă de 120 de zile.

Bărbatul agresat de către demnitar nu s-a constituit parte civilă în proces, Conform presei locale, Mihai Lasca l-a agresat fizic, în vara lui 2019, pe iubitul fostei sale partenere de viaţă pe care l-a blocat în trafic, în apropierea aeroportului din Oradea, întregul incident fiind filmat de un alt  şofer.  

ADVERTISING

Apare și într-un dosar privind constituirea unui grup infracţional organizat

Numele lui Mihai Ioan Lasca apare într-un alt dosar aflat pe rolul Tribunalului Oradea şi instrumentat de DIICOT Oradea, speţă care are ca obiect constituirea unui grup infracţional organizat.

Conform datelor făcute publice de procurorii DIICOT în anul 2016, atunci când au dispus trimiterea în judecată, actualul parlamentar a fost deferit justiţiei alături de alţi 13 inculpaţi

„Prin actul de sesizare s-a reţinut că  începând cu anul 2012, membrii grupului infracţional au desfăşurat atât în România cât şi în state ale Uniunii Europene, respectiv Cehia, Olanda şi Germania, activităţi de skimming (montarea aparaturii artizanale de copiere a datelor de identitate a card-urilor folosite la ATM-uri de clienţii diferitelor bănci din ţările mai sus menţionate) precum şi activităţi de retrageri de numerar sau achiziţionări de bunuri de la societăţi comerciale prin folosirea de card-uri contrafăcute”, au notat procurorii anti-crimă organziată.

ADVERTISING

Lasca, intrat în Parlament pe listele AUR, în prezent fiind deputat neafiliat, are 41 de ani şi este la primul mandat de parlamentar. El a avut până acum două interpelări şi mai multe declaraţii politice, unele împotriva rețelei 5G şi a vaccinării anti-COVID.

Citește articolele zilei pe spotmedia.ro:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇