Tanczos Barna, despre banii primiţi de la Budapesta: Nu doar vorbitorii de limba maghiară beneficiază!

Tanczos Barna, despre banii primiţi de la Budapesta: Nu doar vorbitorii de limba maghiară beneficiază!

Nu numai vorbitorii de limbă maghiară pot beneficia de finanțările Guvernului ungar date asociațiilor și fundațiilor minorității maghiare din alte state, susţine ministrul Mediului, Tanczos Barna.

„Toate finanțările care vin de la Budapesta către asociații sau fundații sunt finanțări legale. În niciun caz, nu ar fi acceptat nicio asociație sau fundație finanțări ilegale.

În ceea ce privește destinația acestora, nu doar vorbitorii de limba maghiară beneficiază de ele. Multe dintre ele sunt finanțări pentru investiții pentru utilitate publică.

ADVERTISING

Toate patinoarele sunt deschise pentru toți care vor să practice hochei sau să patineze.

Investiția pentru dezvoltarea capacității de intervenție chirurgicală la spitalul din Miercurea Ciuc este o investiție pentru toți cetățenii României. Este incorect să spunem că aceste finanțări sunt pentru vorbitorii de limbă maghiară”, a declarat Tanczos Barna, miercuri la finalul şedinţei de guvern.

El spune că, dacă va fi necesar, va fi încheiat și un acord între partea română și Guvernul de la Budapesta pentru aceste finanțări.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Finanțările sunt bazate pe cererile care se trimit de asociații și fundații către entitățile care finanțează minoritatea maghiară din alte state și ele se evaluează.

Nu știu care sunt condițiile, criteriile care le practică toate entitățile finanțatoare.

Noi am trimis o cerere pentru dezvoltarea sistemului hocheistic din județul Harghita și din județele învecinate și am primit finanțare”, adaugă el.

Ministrul Mediului a negat că UDMR a folosit vreodată de banii aceştia pentru activități politice sau cu scop politic și a refuzat să comenteze pe marginea discursului lui Viktor Orban în Transilvania.

ADVERTISING

Guvernul condus de Viktor Orban a finanțat cu milioane de euro, timp de mai mulți ani, activitatea unei fundații din Miercurea Ciuc, Mens Sana, în care liderii UDMR sunt implicați puternic.

Pe site-ul Fundației e precizat că ea este deținută de Parohia Sfânta Cruce din Miercurea Ciuc și Parohia Romano-Catolică din Cârța, comuna natală a lui Kelemen Hunor, și condusă de un consiliu de administrație format din 7 membri. Președintele acestui consiliu este chiar ministrul Mediului, Tanczos Barna.

Află detalii de aici Guvernul de la Budapesta a băgat milioane de euro într-o fundație cu legături puternice cu UDMR. E condusă chiar de ministrul Mediului


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇