Surse SPOT: USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă ca ministru al Sănătății

Surse SPOT: USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă ca ministru al Sănătății

Alianța USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă (PLUS) pentru funcția de ministru al Sănătății, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro.

Oficial însă grupul parlamentar al Alianței USR PLUS a anunţat că organizează, vineri, de la ora 09:00, o conferință de presă pe tema situației din Sănătate.

Ioana Mihăilă este medic primar endocrinolog. În prezent, ea este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Cum proaspăt revocatul Vlad Voiculescu a fost propus de Alianță, dar practic din partea PLUS, tot această formațiune va da noul ministru al Sănătății.

ADVERTISING

Medicul a lucrat până în 2018 în cadrul unei clinici din Oradea, conform prezentării de pe pagina oficială a PLUS. În iunie 2019, Mihăilă a fost aleasă să conducă PLUS Bihor.

ioana-mihaila
Foto: Facebook/ Ioana Mihăilă
Prezentare Ioana Mihaila

Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Ulterior, Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS.

Ulterior, joi, miniştrii USR au fost la şedinţa de guvern condusă de Florin Cîţu, pentru că „erau decizii foarte importante” de luat.

Deși liderii USR-PLUS au anunțat public, în repetate rânduri, că situația e inacceptabilă și nu-l mai susțin pe Cîțu în fruntea Executivului, vorbindu-se chiar de ieșirea de la guvernare, premierul a susținut că nu există certuri și totul merge bine și în interesul românilor.

Pe de altă parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis joi un avertisment către USR-PLUS, susținând că nu există niciun motiv pentru schimbarea premierului.

ADVERTISING

Citește mai multe despre scandalul iscat în coaliția de guvernare de decizia lui Florin Cîțu de a-i demite pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇