Surse SPOT: USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă ca ministru al Sănătății

Surse SPOT: USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă ca ministru al Sănătății

Alianța USR-PLUS o va propune pe Ioana Mihăilă (PLUS) pentru funcția de ministru al Sănătății, au declarat surse politice pentru SpotMedia.ro.

Oficial însă grupul parlamentar al Alianței USR PLUS a anunţat că organizează, vineri, de la ora 09:00, o conferință de presă pe tema situației din Sănătate.

2021 vine cu discounturi de până la 50% la principalele categorii de produse și servicii de care afacerea ta are nevoie. Obține oferta AICI!

Ioana Mihăilă este medic primar endocrinolog. În prezent, ea este secretar de stat în Ministerul Sănătății.

Cum proaspăt revocatul Vlad Voiculescu a fost propus de Alianță, dar practic din partea PLUS, tot această formațiune va da noul ministru al Sănătății.

Medicul a lucrat până în 2018 în cadrul unei clinici din Oradea, conform prezentării de pe pagina oficială a PLUS. În iunie 2019, Mihăilă a fost aleasă să conducă PLUS Bihor.

Foto: Facebook/ Ioana Mihăilă
Context

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a fost demis miercuri din funcție, premierul Florin Cîțu făcând anunțul pe pagina de Facebook a Guvernului.

Din funcție a fost demisă și Andreea Moldovan, secretarul de stat în MS care a semnat ordinul de modificare a criteriilor de carantinare a localităților, fără a-l informa în prealabil pe premier.

Ulterior, Dan Barna a anunțat că Florin Cîțu nu mai are susținerea USR-PLUS.

Ulterior, joi, miniştrii USR au fost la şedinţa de guvern condusă de Florin Cîţu, pentru că „erau decizii foarte importante” de luat.

Deși liderii USR-PLUS au anunțat public, în repetate rânduri, că situația e inacceptabilă și nu-l mai susțin pe Cîțu în fruntea Executivului, vorbindu-se chiar de ieșirea de la guvernare, premierul a susținut că nu există certuri și totul merge bine și în interesul românilor.

Pe de altă parte, liderul UDMR, Kelemen Hunor, a transmis joi un avertisment către USR-PLUS, susținând că nu există niciun motiv pentru schimbarea premierului.

Citește mai multe despre scandalul iscat în coaliția de guvernare de decizia lui Florin Cîțu de a-i demite pe Vlad Voiculescu și Andreea Moldovan:


Te invităm și pe pagina noastră de Facebook, unde vei găsi multe lucruri interesante, în plus față de site. Îți mulțumim că ne citești!