Stelian Ion trimite la CSM proiectul pentru desfiinţarea Secției Speciale, din care a eliminat superimunitatea lui Predoiu

Stelian Ion trimite la CSM proiectul pentru desfiinţarea Secției Speciale, din care a eliminat superimunitatea lui Predoiu

Ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a anunţat că trimite joi, către Consiliul Superior al Magistraturii proiectul pentru desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) în vederea obţinerii unui aviz, precizând că sunt eliminate ”aşa-zisele superimunităţi ale judecătorilor şi procurorilor” din proiectul elaborat inițial de fostul ministru Cătălin Predoiu, care au atras critici.

El a menţionat şi că va fi transmis către GRECO (Grupul Statelor împotriva Corupţiei – organism al Consiliului Europei) un răspuns că în programul de guvernare este stabilită prioritatea desfiinţării SIIJ.

ADVERTISING

Stelian Ion a declarat joi, într-o conferinţă de presă, că din proiectul iniţial a fost păstrată partea referitoare la desfiinţarea SIIJ şi nu şi articolele care se refereau la superimunităţile judecătorilor şi procurorilor. 

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FStelian.Ion.pentru.Constanta%2Fvideos%2F210867757383844%2F&show_text=false&width=560

“Încă de la preluarea acestui mandat, am discutat în cadrul Direcţiei de elaborare a actelor normative în sensul de a face unele corecturi ale proiectului de lege referitor la desfiinţarea Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie şi a trimite acest proiect către Consiliul Superior al Magistraturii în vederea obţinerii unui aviz. Am făcut acest lucru, iar în cursul zilei de astăzi vom trimite către CSM proiectul.

ADVERTISING

Vreau să vă fac precizarea că din proiectul iniţial de lege am păstrat doar partea referitoare la desfiinţarea  SIIJ, eliminând celălalte articole care se refereau la aşa-zise super imunităţi ale judecătorilor şi procurorilor pe care nici aceştia nu le ceruseră şi care din punctul meu de vedere nu îşi aveau locul în acest proiect de lege”, a transmis Stelian Ion. 

El a menţionat că va fi trimisă către GRECO o informare legată de SIIJ. 

ADVERTISING

“O a treia chestiune este cea legată de răspunsul pe care îl vom trimite în cursul zilei de azi către GRECO. Până la sfârşitul anului trebuie să trimitem acest răspuns suplimentar faţă de ceea ce s-a răspuns până acum. Le vom spune că avem în programul de guvernare clar stabilită prioritatea desfiinţării Secţiei de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, o chestiune solicitată în mod expres, în mod argumentat de către GRECO.

De asemenea, în plus avem prinsă în programul de guvernare chestiunea referitoare la procedura de numire a procurorilor de rang înalt, în sensul întăririi rolului Consiliului Superior al Magistraturii”, a mai afirmat Stelian Ion.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇