Stelian Ion sesizează Inspecția Judiciară, după clasarea Dosarului 10 August

Stelian Ion sesizează Inspecția Judiciară, după clasarea Dosarului 10 August

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a anunțat că va sesiza vineri Inspecția Judiciară (IJ) în cazul fostului procuror șef DIICOT Georgiana Hosu, după clasarea Dosarului 10 August.

De asemenea, șeful de la Justiție a menționat, pentru G4Media, că tot vineri va cere procurorului general să facă un control la unitățile de parchet pentru a verifica cum sunt declinate sau preluate anumite dosare. 

Judecătorul care a respins redeschiderea Dosarului 10 August a venit cu motivarea: Problema este la Georgiana Hosu, fosta şefă DIICOT

ADVERTISING

Anunțul vine după ce judecătorul care a respins redeschiderea Dosarului 10 August și-a motivat decizia, precizând că a fost luată din motive de temeinicie, nu de legalitate.

În opinia mea, ar trebui măcar să se cerceteze dacă avem de-a face cu o gravă neglijență sau dacă avem de-a face cu o părere a unui magistrat, procuror, cu privire la acest dosar. Și în privința asta am în lucru o sesizare la Inspecția Judiciară pe care cel mai probabil o voi depune mâine (vineri - n.red.), pentru a se elucida aceste aspecte și a nu exista acest dubiu.

Din încheierea judecătorului de cameră preliminară ar rezulta că această informare a soluției de clasare ar fi fost făcută într-un mod neglijent. Dacă citești cu atenție toate argumentele de acolo. Concluzia o va trage Inspecția Judiciară. Nu pot spune eu că așa s-a întâmplat cu siguranță. Inspecția Judiciară este cea care, potrivit legii, va cerceta lucrul acesta.

Stelian Ion
ADVERTISING

Citește mai multe despre Dosarul 10 August:

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇