Scandal la alegerile din Bragadiru: USR-PLUS și PMP vor depune plângere penală

Scandal la alegerile din Bragadiru: USR-PLUS și PMP vor depune plângere penală

Alianța „Împreună pentru Bragadiru” (formată din USR PLUS şi PMP) va depune plângere penală împotriva BEJ Ilfov și semnalează nereguli majore în organizarea alegerilor locale parțiale din acest mic orăşel din Ilfov.

Motivul: „BEJ Ilfov a decis eliminarea delegaților acreditați ai Alianței din secțiile de votare, cu încălcarea legii”.

Într-o postare pe Facebook a USR Bragadiru se arată că decizia BEJ Ilfov vine în urma solicitării depuse de PNL, "privind îndepărtarea delegaților acreditați din incinta birourilor electorale ale secțiilor de votare, după ce delegații Alianței au semnalat multiple nereguli în desfășurarea alegerilor locale parțiale din 27 iunie 2021".

ADVERTISING

Sursa citată subliniază că BEJ Ilfov "a decis că delegații Alianței „Împreună pentru Bragadiru” pot participa doar la numărarea voturilor, deși Legea 115/2015 stipulează, la articolul 121, alin. (3), că persoanele acreditate și delegații acreditați pot asista la operațiunile electorale numai dacă prezintă actul de acreditare".

USR Bragadiru mai spune că BEJ a decis și scoaterea reprezentanților Alianței din secțiile de votare.

În concluzie, "Alianța „Împreună pentru Bragadiru” reclamă și multiple încercări de fraudare a votului, prin fotografierea buletinelor de vot, dar și prin lipirea unor pliante electorale cu sigla AUR pe parbrizele mașinilor parcate în apropierea secțiilor de votare (foto).

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Delegații Alianței au sesizat Jandarmeria și Poliția, care se află la fața locului, însă această practică este continuată".

Candidatul AUR la Primăria Bragadiru este Costin Ionița, care scrie azi pe Facebook: "Urmărim cu atenție aceste alegeri, colegii mei sunt la secțiile de votare și aud că sunt deja probleme. Corectitudinea trebuie să primeze!"

Azi sunt alegeri locale în 36 de localităţi: Foştii primari au murit de Covid, sunt fie la închisoare, fie în Parlament

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇