Răspunsul lui Ciucă, întrebat de Ciolacu dacă înființarea coaliției a fost decizia corectă. Plus o replică: Am rămas același Nicolae Ciucă, la fel de natural

Răspunsul lui Ciucă, întrebat de Ciolacu dacă înființarea coaliției a fost decizia corectă. Plus o replică: Am rămas același Nicolae Ciucă, la fel de natural

Liderii coaliției Nicolae Ciucă și Marcel Ciolacu și-au răspuns la întrebări unul altuia în cadrul unei serii de emisiuni la postul Digi 24.

Marți seară, președintele PNL Nicolae Ciucă a răspuns la întrebarea transmisă de liderul PSD și anume dacă înfiinţarea coaliţiei acum doi ani de zile a fost o decizie corectă.

„Este un răspuns foarte simplu: a fost o decizie cât se poate de corectă şi trebuie să vedem ansamblul situaţiei de la finele lui 2021 (...) a fost o măsură de asumare, care nu a avut foarte multă credibilitate. Au fost voci care nu ne dădeau mai mult de trei-patru luni în formula respectivă. Uite că am depăşit doi ani de zile”, a răspuns preşedintele PNL.

ADVERTISING

Ciucă a afirmat că cei doi ani au trecut „cu bune şi cu rele”.

„Nu regret, consider că a fost o decizie foarte bună, pentru că orice îi trebuia României în actualul context (...) stabilitatea politică a fost cât se poate de favorabilă pentru România”, a adăugat liderul PNL.

Întrebat dacă în actualul context alianţa i se pare greşită, Ciucă a afirmat că liberalii sunt în continuare interesaţi de stabilitate în ţară, dar vor merge singuri în alegerile de anul viitor.

De asemenea, chestionat dacă rezistă coaliţia în 2024, Nicolae Ciucă a afirmat: „Coaliţia trebuie să reziste”.

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

„Coaliţia va rezista în anul 2024. Trebuie să ne asumăm guvernarea ţării, urmează un an electoral (...) sunt patru examene electorale, cinci tururi. Nu va fi un an simplu, va fi un an cât se poate de complicat. Dacă noi ne pierdem răbdarea, uzul raţiunii şi ajungem să destabilizăm situaţia politică înseamnă că am muncit atâţia ani degeaba”, a mai afirmat Nicolae Ciucă.

„Am rămas același Nicolae Ciucă, la fel de natural”

Digi 24 a anunțat că, în cadrul a ceea ce a numit „Săptămâna președinților”, liderii partidelor parlamentare pun întrebări omologilor invitați. Luni, când în platou a fost invitat Marcel Ciolacu, el a fost întrebat de Nicolae Ciucă dacă este de acord să fie menținute angajamentele de a nu mări taxele și impozitele în 2024, de a nu modifica Pilonul II și de a majora salariile profesorilor, astfel încât în 2024 să ajungă la 50% din grila nouă de salarizare.

ADVERTISING

Marcel Ciolacu s-a declarat luat prin surprindere, pe motiv că deciziile sunt luate de comun acord și Ciucă știe deja și „nu trebuie să-i răspund la televizor că nu mărim taxele”. Liderul PSD a avut și o remarcă ironică pe cel care în scurt timp îi devine adversar electoral: „Îmi plăcea mai mult domnul Nicolae Ciucă cel natural, adevăratul Nicolae Ciucă”.

„A fost o întrebare absolut ajutătoare. Probabil că tonul pe care am pus întrebarea nu a fost unul care să fie interpretat de maniera în care a fost gândită întrebarea, dar am discutat cu Marcel Ciolacu și a înțeles clar despre ce este vorba. Am rămas același Nicolae Ciucă, la fel de natural. A fost o chestiune de ton, nu de altceva”, i-a răspuns marți seara Ciucă.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇