Protest PSD cu bebeluşi de plastic în Parlament: Cîţu a ascuns unul sub pupitru (Foto & Video)

Protest PSD cu bebeluşi de plastic în Parlament: Cîţu a ascuns unul sub pupitru (Foto & Video)

Parlamentarii PSD protestează, luni, la dezbaterea bugetului pe 2021 împărțind păpuși în plen.

Premierul Florin Cîțu a luat cuvântul pentru a prezenta bugetul, afirmând că Guvernul va opri 30 de ani de furt din buget, din bani publici.

”Am tratat acest buget cu mare simț de răspundere. Bugetul are două elemente definitorii. Primul: începem reforma în toate cotloanele statului român. Oprim 30 de ani de furt din buget, din bani publici. Al doilea element: Drumul României este în Europa, garantăm românilor siguranță și securitate”, a declarat premierul, moment în care discursul său a fost întrerupt.

ADVERTISING

Social democrații i-au dat lui Florin Cîțu o păpușă, pe care a ascuns-o sub pupitru, iar altele au fost împărțite liberalilor din sală.

Momentul poate fi văzut la minutul 4.40.

Participarea premierului Florin Cîţu la prezentarea și dezbaterea, în Parlament, a proiectelor legilor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021 #FlorinCitu #Buget2021 #ParlamentulRomaniei

Participarea premierului Florin Cîţu la prezentarea și dezbaterea, în Parlament, a proiectelor legilor bugetului de stat și bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2021#FlorinCitu #Buget2021 #ParlamentulRomaniei

Posted by Guvernul României on Monday, March 1, 2021
papusa-Parlament
Foto: Digi24 (captură)
papusa-Parlament-1
Foto: Facebook/Florin Cîţu (captură)
protest-papusi-Parlament
Foto: Facebook/Florin Cîţu (captură)

Liderul Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a încercat să restabilească liniștea afirmând că ”păpușile sunt cele pe care le-ați manipulat de 30 de ani în administrație și guvernare”.

ADVERTISING

”Fac apel să respectaţi regulamentul celor două Camere. Probabil că păpuşile pe care le-aţi adus sunt păpuşile pe care le-aţi manipulat 30 de ani în administraţie şi guvernare şi păpuşile cu care i-aţi confundat pe români.

Mă puneţi în situaţia de a cere chestorilor să instituie ordinea şi regulamentul în sală. Domnilor de la PSD vă rog să vă comportaţi civilizat, să lăsaţi circul deoparte”, a spus Orban.

ADVERTISING

Premierul și-a reluat discursul, dar a fost din nou întrerupt de către social democrați care au început să scandeze: ”Alocații!”, ”Alocații!”

”Așa văd și românii pe ce cheltuiesc românii banii de la buget. Nu ați depășit vârsta copiilor. Eu știam că alocațiile sunt pentru copii. Dacă cereți alocații, înseamnă că nu ați depășit această vârstă”, a fost replica premierului, care a încercat să prezinte din nou proiectul de buget pe 2021.

Citeşte articolele zilei pe SpotMedia.ro


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇