Primăria Capitalei anunță că are conturile blocate. Firea: Bucureștiul trebuie să-i returneze lui Costica Constanda 115 milioane euro, 20% din bugetul anual

Primăria Capitalei anunță că are conturile blocate. Firea: Bucureștiul trebuie să-i returneze lui Costica Constanda 115 milioane euro, 20% din bugetul anual

Primăria Capitalei a anunțat vineri, printr-un comunicat, că are conturile blocate după ce a fost executată silit de Costică Constanda.

Amintim că marți, pe 4 august, consilierii generali au respins pentru a 4-a oară în ultimele 3 săptămâni, împroprietărirea lui Costică Constanda cu terenuri și clădiri în Satul Francez, în temeiul unei datorii pe care acesta o are de recuperat de la Primăria Capitalei.

Firea: Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie sa platim

În comunicatul de astăzi e inclusă și o declarație a primarului general Gabriala Firea

”In acest moment, conturile Primariei Capitalei sunt blocate, iar proiecte de importanta majora pentru dezvoltarea Bucurestiului sunt puse in pericol. Ma refer aici la obiective de investitii precum Spitalul Metropolitan, Pasajul Ciurel, Pasajul Doamna Ghica sau Prelungirea Ghencea. Este o situatie dificila pentru Bucuresti, trebuie sa punem in aplicare o sentinta definitiva și irevocabila a instantei, pronunțata în anul 2019, dupa procese care au durat 20 de ani.

ADVERTISING

Sunt decizii pe care nu le-am luat noi, dar pentru care trebuie sa platim. Municipiul București trebuie să-i returneze lui Costica Constanda 115 milioane euro, ceea ce reprezintă 20% din bugetul anual al Capitalei.

Deși am luat toate măsurile prevăzute de legislația în vigoare și am făcut deja plăți eșalonate de aproximativ 17 milioane euro, am ajuns în situația în care Costică Constanda a pus poprire pe conturile Municipiului București”, e citată Gabriela Firea.

SpotMedia.ro a explicat pe larg subiectul și v-a relatat de la ședințete în care s-a încercat adoptarea proiectului. Iată câteva dintre aceste articole:

ADVERTISING
FĂRĂ SCURTĂTURI. Ajungem departe

Firea supune la vot a 5-a oara proiectul și spune că altfel nu pot funcționa spitale, transportul în comun și apa caldă sau iluminatul public

Edilul social-democrat arată că soluția pe care o va adopta va fi să propună pentru a 5-a oara în ultimele săptămâni Consiliului General să-i acorde lui Constanda terenuri și clădiri în Satul Francez.

ADVERTISING

Ulterior, Primăria a anunțat că o ședință ordinară a CGMB a fost convocată pentru 13 august. Pe ordinea de zi sunt cu peste 30 de puncte, printre care si proiectul care îl privește pe Constanda.

Pentru a fi aprobat, e nevoie ca proiectul să întrunească 2/3 din voturile consilierilor generali. De 3 săptămâni, consilierii PNL și USR i-au cerut să le fie arătată corespondența cu Constanda, pentru a întelege cum au curs negocierile.

Și asta mai ales pentru că în ședințe edilul ba spunea ca propunerea i-a aparținut lui Constanda, ba se intervenea viceprimarul Aurelian Bădulescu să spună că ideea îi aparține. Administrația Firea nu a permis accesul la corespondență.

Acum, însă, comunicatul Primăriei se încheie, sub paragraful în care spune că va resupune proiectul la vot, cu un altul care amintește că ”din bugetul Municipiului Bucuresti sunt suportate cheltuieli de importanță strategică privind alimentarea cu energie termică, transportul în comun, iluminat public, funcționarea celor 19 spitale aflate în coordonarea Municipalității, proiectele de investiții în infrastructură, etc”.

Vestea vine după ce vineri o pană uriașă de curent a dat peste cap mare parte din Capitală, dar și după ce în mai multe părți din sectoarele 2 și 3 bucureștenii nu au apă caldă de aproape o lună.

Vă invităm să citiți pe SpotMedia.ro și alte articole pe această temă:


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇