Consilierii au respins a treia oară inițiativa de a-i da teren lui Costică Constanda în Satul Francez. Firea s-a plâns de o amenințare cu bombă și i-a amenințat pe cei care nu i-au dat votul

Consilierii au respins a treia oară inițiativa de a-i da teren lui Costică Constanda în Satul Francez. Firea s-a plâns de o amenințare cu bombă și i-a amenințat pe cei care nu i-au dat votul

Consilierii generali au respins pentru a treia oară în această lună împroprietărirea omului de afaceri Costică Constanda în Cartierul Francez, din temeiul unei sume de 115 milioane de euro pe care acesta o are de recuperat de la PMB.

Firea a transmis ședința pe Facebook și a amenințat că ”se va îndrepta împotriva celor care nu votează pentru proiect”. Apoi, a citit în direct lista numelor celor care nu i-au votat ideea.

După cum SpotMedia.ro v-a relatat deja, Consiliul General a respins deja de două ori darea în plata a unor suprafețe din Cartierul Francez către familia omului de afaceri Costică Constanda.

La începutul ședinței de joi, 30 noiembrie, a Consiliului General, Gabriela Firea a precizat că, în cursul dimineții, s-a primit o amenințare cu bombă la PMB și că se întreabă dacă nu cumva are legătura cu proiectul care îl privește pe Costică Constanda.

ADVERTISING

SRI a confirmat că, în jurul orei 09:15, o femeie a sunat la PMB și a anunțat că la instituție a fost plasată o bombă. Dar alarma a fost falsă.

Cu toate acestea, ședința de Consiliu General s-a ținut. Firea a reamintit că - dacă nu-i dă omului de afaceri imobilele din Cartierul Francez - acesta va bloca conturile PMB. Și a spus că, într-o astfel de situație, ”se va îndrepta împotriva celor” care nu votează pentru adoptarea proiectului.

Deși de regulă nu o face, Gabriela Firea a transmis joi, pe 30 iulie, întreaga ședință de Consiliul General pe pagina sa de Facebook.

Firea oamenilor poate fi OK. Dar oamenii în toată firea o mai vor pe Firea?

https://www.facebook.com/gabifirea/videos/2691004344501794/

”Am fost la un pas să nu putem să ținem ședința, deoarece s-a primit o amenințare cu bombă. A sunat o persoană la relațiile cu publicul deoarece este instalată o bombă.

ADVERTISING

Ne-am întrebat dacă nu cumva are o legătură cu singurul punct al ședinței de astăzi, reluat de la ședința de ieri. O problema foarte dificilă, care e veche de 16 ani.

S-a reluat acest proiect pentru că unii nu ați votat și alții ați votat abținere (proiectul are nevoie de două treimi dintre voturile consilierilor pentru a fi adoptat - n.red.).

Primari acum 16 ani erau domnii Băsescu și Videanu.

(Dacă proiectul nu trece - n.red.) familia Constanda se va îndrepta împotriva noastră, pentru că nu și-a primit nici terenul, nici banii. Și noi, la rândul nostru, ne vom îndrepta împotriva celor care au blocat proiectul”, a spus Gabriela Firea.

Gabriela Firea se folosește de copii pentru a cere dublarea alocațiilor și spune că știe ce înseamnă să nu ai bani, pentru că și ea a avut venituri mici

Primarul a mai menționat și că, din punctul său de vedere, unii consilieri nu votează proiectul pentru a o ataca politic.

ADVERTISING

În plus, Firea a menționat că familiei Constanda i s-au plătit deja circa 17 milioane de euro. Dar că n-a mai putut plăti din cauza pandemiei, pentru că a dat mai mulți bani la spitale. Și că oricum - în funcție de evaluarea terenurilor din Cartierul Francez - PMB va rămâne cu o datorie de circa 63 de milioane de euro. Dar ar evita blocarea conturilor și executarea anunțată pentru începutul săptămânii viitoare.

Directorul Direcției Juridice din PMB, Adrian Iordache, a precizat că darea în plata ar fi preferabilă și pentru că, dacă ea se realizează, familia lui Costică Constanda ar renunța la o serie de penalități.

Consilierul general Ana Ciceală (USR) a precizat, însă, că grupul USR va vota abținere din cauză că nu s-a prezentat nicio evaluare independentă a bunurilor care urmează să fie date în plată.

Primăria lui Firea acuză o organizație civică de politizarea unui proiect îngropat de mulți ani. Replica asociației

În cele din urmă, cu 26 de voturi pentru, o abținere și 5 voturi împotrivă, proiectul a fost din nou respins.

Firea a citit parte din lista consilierilor care nu au votat pentru darea în plată. L-a nominalizat pe Stelian Bujduveanu (liderul grupului PNL) care a votat împotrivă.

I-a nominalizat pe consilierii USR, care s-au abținut.

A menționat doar că ”grupul PMP” n-a fost prezent, fără a nominaliza consilierii (care în ultimii ani au votat, de regulă, pentru proiectele inițiate de Gabriela Firea - n.red.).

Două sectoare din București nu au apă caldă de peste o săptămână, dar Firea se laudă cu gravidele din izolare

De asemenea, a spus că din grupul ALDE au votat ”pentru” cei prezenți, dar că au fost și absenți. Dar nu a nominalizat consilieri. De regulă, grupul ALDE votează pentru adoptarea proiectelor Gabrielei Firea.

Potrivit viceprimarului Aurelian Bădulescu, o nouă ședință a CGMB ar urma să fie convocată luni, pe 3 august.

Cum a ajuns Constanda să țină în șah Bucureștiul

Satul Francez - construit de un dezvoltator străin - a ajuns în proprietarea PMB.

Omul de afaceri Costică Constanda a devenit proprietar în Satul Francez - zonă de lux a Capitalei - în urma cumpărării de drepturi litigioase și a unei victorii în instanță.

Firea se laudă cu 700 de metri de drum în Prelungirea Ghencea, care nu ajută la nimic: E o bătaie de joc! Ce ne facem cu gaura de 1 km?

Portiunile-pe-care-PMB-vrea-sa-i-le-dea-lui-Consti

Pe vremea când era primar al Capitalei, Traian Băsescu i-a dat la schimb lui Constanda, pentru terenul din Satul Francez, o portiune din Parcul Bordei.

Acolo, în parc, Constanda a vrut să construiască blocuri. Consiliul General a încercat să-l oprească. Și chiar a reușit, pentru o scurtă perioadă. Dar Constanda a atacat din nou acțiunile administrației locale în instanță și a câștigat din nou.

Așa se face că, în urma mai multor procese și decizii judecătorești, PMB a ajuns să-i datoreze lui Constanda în jur de 115 de milioane de euro.

Firea mai are nevoie de 12 milioane de lei pentru șantierul din Prelungirea Ghencea și cere CNAIR să se miște mai repede


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇