Primăria lui Firea acuză o organizație civică de politizarea unui proiect îngropat de mulți ani. Replica asociației

Primăria lui Firea acuză o organizație civică de politizarea unui proiect îngropat de mulți ani. Replica asociației

Primăria Capitalei acuză Inițiativa Prelungirea Ghencea că politizează proiectul de supralărgire a Prelungirii Ghencea și spune că președintele Asociației este simpatizant activ al unui partid de opoziție.

Mai mult, PMB susține că actualul edil, Gabriela Firea, este singurul care a acordat atenția cuvenită locuitorilor din zonă în ultimii 20 de ani.

Actuala echipă a Primăriei Capitalei, în frunte cu primarul general Gabriela Firea, este singura care a acordat atenția cuvenită locuitorilor din zonă în ultimii 20 de ani. În timp ce foștii edili, alături de foști prim-miniștri ai țării, veneau în fața locuitorilor din zonă doar cu promisiuni, din 2016 au fost realizate fapte concrete și verificabile.

ADVERTISING

A existat o comunicare cu asociația „Inițiativa Prelungirea Ghencea”. Membrii săi au fost prezenți la nenumărate întâlniri de lucru din Primăria Capitalei, ulterior pe șantier, în care și-au exprimat doleanțele.

Unele dintre ele au putut fi cuprinse în proiect, altele nu. Din păcate, chiar și așa, acest subiect este politizat chiar de conducerea acestei asociații, președintele fiind chiar simpatizant activ al unui partid de opoziție”, se arată pe pagina de Facebook a municipalităţii "Oxigen pentru Bucureşti".

ADVERTISING

Replica Asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea

În replică, Asociatia Initiativa Prelungirea Ghencea afirmă că, sub pretextul politizarii subiectului, Primaria evita informarea corectă a cetățenilor.

Membrii acesteia mai spun că sunt uniți pentru un scop comun, fără să politizeze activitatea asociației.

”Membrii Asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea pot avea afinități politice diferite, dar în cadrul asociației suntem uniți pentru același scop, fără a ne politiza activitatea. Prezența la numeroasele ședinte publice de consiliu general sau local sector 6, cele 12 proteste organizate și nenumăratele acțiuni au avut întotdeauna în vedere nevoile comunității din zona Prelungirea Ghencea”, se arată într-un comunicatul remis SpotMedia.ro.

ADVERTISING

Reprezentanții Inițiativei Prelungirea Ghencea afirmă că declarațiile publicate pe paginile de socializare ale reprezentaților Primăriei București dezinformează prin omisiune.

”Concret, în anul 2020, în contextul unei situații care așteaptă rezolvare de 20 de ani, și al unui număr crescând de locuitori, contribuabili la bugetul local, considerăm că ritmul de lucru pe șantier este mult prea lent, în comparație cu termenul inițial asumat.

Conform comunicatului de presă dat chiar de Primăria București, lucrările la acest proiect au început în data de 9 sept. 2019, iar durata execuției contractului ar trebui să fie de 24 de luni.

Cu toate acestea, până la această dată, după aproape un an de zile, avem “aproape” realizați aproximativ 700 de metri (doar primul tronson, între str. Brașov și str. Raul Dnei), pe o jumătate din partea carosabilă, fără linia de tramvai, fără trotuare, fără pistă de biciclete, porțiune pe care urmează să se toarne ,,stratul de uzură’’ (deci nu e stratul final de asfalt)”, subliniază comunicatul.

Reprezentanții Asociației susțin că estimând durata de execuție totală după timpul de realizare a primului segment, proiectul de lărgire s-ar termina în aproximativ 6 sau chiar 12 ani.

”Primăria Capitalei susține că va realiza lărgirea străzii DOAR până la limita Capitalei, str. Mărăcineni (4,22 km), urmând ca de acolo proiectul să se unească cu cel al Pasajului Domnești (chiar dacă există o bucată de aprox. 800 metri – 1 km neincluși în niciunul din cele 2 proiecte).

Chiar și așa, estimând durata de execuție totală după timpul de realizare a primului segment, proiectul de lărgire s-ar termina în aproximativ 6 ani, nu în 2 conform celor anunțate. De fapt, dacă ne gândim că acest prim tronson e făcut acum doar pe 1 sens de mers, durata totală de realizare ar putea fi chiar … 12 ani?!”, precizează Inițiativa Prelungirea Ghencea în comunicat.

Asociația mai spune că, ”indiferent de cine va câștiga alegerile locale, demersurile Asociației Inițiativa Prelungirea Ghencea vor continua, pentru că proiectul lărgirii Prelungirea Ghencea este vital pentru locuitorii zonei”.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇