La STB se strâng semnături pentru susținerea Gabrielei Firea

La STB se strâng semnături pentru susținerea Gabrielei Firea

În incinta unui depou al STB SA s-a afișat, încă de miercuri, 5 august, un tabel în care salariații să semneze pentru susținerea Gabrielei Firea pentru un nou mandat la conducerea Primăriei Capitalei, au precizat surse ale SpotMedia.ro.

Tabelul cu pricina a fost postat pe o ușă de la biroul dispecerului din incinta depoului de la Bucureștii Noi, au mai arătat sursele SpotMedia.ro.

Interesant este că în antetul tabelului este menționat numele Gabrielei Firea alături de Alianța PSD - ALDE – PPU.

Or, președinte ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, tocmai a anunțat, în cursul zilei de joi, 6 august, că va candida el însuși pentru postul de primar general al Capitalei.

ADVERTISING

Specialiștii consultați de SpotMedia.ro au precizat că nu e ilegal să strângi semnături. Nici măcar în incinta unor instituții sau societăți. S-ar încălca legea doar dacă cineva i-ar obliga pe salariații STB SA să semneze în favoarea unui candidat (al Gabrielei Firea, în acest caz - n.red.).

O problemă există, însă. Mai exact, STB SA funcționează doar pentru că Primăria Capitalei o subvenționează cu sute de milioane de lei pe an. Cu alte cuvinte, STB SA depinde de banii de la PMB.

Or, în aceste condiții – chiar dacă în incintă s-ar afișa și tabele pentru strângerea de semnături pentru alți candidați – oricum unii dintre salariați s-ar putea simți înclinați să semneze pentru susținerea Gabrielei Firea, doar pentru că de la instituția pe care aceasta o conduce vin banii pentru funcționarea STB SA.

tabel-semnaturi-Firea-2
Pe tabel apar numele Gabrielei Firea și al Alianție PSD - ALDE - PPU. Foto: SpotMedia.ro

SpotMedia.ro a solicitat în scris STB SA să exprime un punct de vedere cu privire la această situație. Am întrebat în ce alte imobile în care funcționează STB SA s-au afișat aceste tabele și cine a dispus și aprobat acțiunea. Și de ce sunt doar tabele pentru susținerea Gabrielei Firea? Dacă instituția ne va răspunde, vom reveni cu detalii.

ADVERTISING

Citește și:

Alianță istorică a partidelor de dreapta pentru București: Cine nu susţine această echipă o susţine pe Firea

Tomac spune că Băsescu are șanse la Primaria Capitalei: A creat tramvaiul 41 și Podul Basarab. Stă foarte bine în sondaje

Băsescu o critică dur pe Firea: Ce josnic este să încerci a valorifica boala şi moartea în scop electoral

De ce candidează Traian Băsescu: Vrea să fie primar, să nu iasă Firea sau să îl deturneze pe Nicușor Dan? - Interviu

Cotele la pariuri pentru candidații la Primăria Capitalei

ADVERTISING

În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇