O pană de curent a dat peste cap Bucureştiul: Nu e apă caldă, probleme la metrou, STB şi Apa Nova. Explicaţia Transelectrica

O pană de curent a dat peste cap Bucureştiul: Nu e apă caldă, probleme la metrou, STB şi Apa Nova. Explicaţia Transelectrica

O pană masivă de curent a avut loc în Capitală, vineri, în urma unei avarii la Transelectrica. Între cartierele afectate se numără Drumul Taberei, Gara de Nord, Militari, Giulești, Rahova, Aviatorilor, Piaţa Victoriei, dar şi zona Chiajna.

Primăria Capitalei anunță, într-un comunicat remis SpotMedia.ro, că mai multe servicii publice din Capitală au fost afectate.

Cea mai mare problemă este lipsa apei calde.

Avaria a afectat urmatoarele centrale: CTE Vest, CTE Progresu şi CTE Grozăveşti din subordinea Ministerului Energiei. Ca urmare a faptului că sistemul de pompare nu a fost alimentat cu energie electrică, compania a fost în imposibilitatea furnizării apei calde.

comunicat al Primăriei Municipiului București (PMB)

Echipele de la compania Termoenergetica se află acum în teren și lucrează pentru reluarea furnizării apei calde. Lucrările ar urma să dureze între 6 și 8 ore.

ADVERTISING

În prezent sistemul electric a fost repornit, iar alimentarea cu energie electrică a punctelor termice şi repornirea pompelor de circulație se va face gradual pe o perioada estimată între 6 şi 8 ore.

Echipele Companiei Termoenergetica sunt în teren și vor lucra pentru executarea operațiunilor necesare reluării furnizării apei calde.

Compania cere scuze clienților pentru disconfort și le mulțumim pentru înțelegere!

comunicat PMB

Semafoarele din sectoarele 5 și 6, afectate

Avaria a afectat și sistemul de semaforizare din sectoarele 5 și 6, potrivit sursei citate.

Timp de 40 de minute semafoarele din aceste zone au fost afectate, iar în prezent acestea funcționează în condiții normale. Caracteristicile tehnice ale acestora permit repornirea automată o dată cu remedierea avariei.

comunicat PMB

În plus, oprirea funcționării semafoarelor a dus la congestionarea traficului general.

ADVERTISING

Semaforizarea din zonele Cotroceni, Filaret, Vulcan, Crângași, Militari și Drumul Taberei a fost oprită, ceea ce a dus la dificultăți în circulație, însă prin eforturile angajaților STB SA, nu s-au înregistrat întârzieri față de programul de circulație.

comunicat PMB

S-au oprit tramvaiele și troleibuzele

Avaria a afectat și programul de circulație al vehiculelor STB.

A căzut tensiunea pe liniile de tramvai și de troleibuz, așa că acestea s-au oprit din mers.

Probleme au fost în sectoarele 1, 5 și 6.

”Astfel, timp de 40 de minute, de la ora 13:05-13:45 in sectoarele 1, 5, 6, au fost afectate zonele Bd.Ghencea, Str. Brasov, Bd. Preciziei, Bd. Virtutii, Bd. Uverturii, Bd. Timisoara, Bd. Vasile Milea, Sos. Grozavesti, Calea Giulesti, Bd.Constructorilor.

Din aceasta cauză, de la ora 13:05-13:15 (10 minute) o parte din tramvaiele liniilor 8, 25, 35, au staționat fără tensiune. De la ora 13:10-13:45 (35 minute) o parte din tramviele liniilor 11 și 44, au staționat pe Calea Giulești, unele tramvaie fiind întoarse la Gara Basarab”, se mai arată în comunicat.

ADVERTISING

Și metroul a avut probleme

Metrorex a anunţat că, în cinci staţii de metrou, au existat probleme din cauza penei de curent.

Iluminatul normal a fost afectat în stații de pe Magistralele 1, 3 şi 4.

Circulaţia trenurilor nu a fost afectată deocamdată de această situaţie, dar trei persoane au fost blocate în lift.

Compania a luat măsuri pentru a reduce consumul de energie, în cazul în care pana de curent va dura mai mult.

Ulterior, compania a anunţat că alimentarea cu energie a fost reluată.

Apa Nova, fără energie electrică

Mai multe staţii de pompare şi repompare ale Apa Nova din Sectorul 6 au rămas fără energie electrică.

Apa Nova a informat că echipele companiei au intervenit ”de urgență” după ce Staţia de Potabilizare Roşu, dar şi mai multe staţii de pompare şi repompare au rămas fără energie.

În prezent, sistemul de pompare si distribuţie a fost repornit, dar din cauza căderii de tensiune şi a şocului hidraulic, apa şi-ar putea pierde din limpezime, în special în zone din Sectorul 6.

Însă echipele companiei vor continua acţiunile în teren, pentru a interveni în situaţii ce pot apărea în cursul zilei.

E-Distribuţie Muntenia: Problema ţine de instalaţiile operatorului de transport

Reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia au transmis că problema ţine de instalaţiile operatorului de transport.

”Un incident apărut în sistemul de transport al energiei electrice în jurul orei 13.00, nu în instalaţiile E-Distribuţie Muntenia, a cauzat astăzi o întrerupere în alimentarea cu energie electrică a staţiilor adiacente, care alimentează zona de vest şi centrală a municipiului Bucureşti şi zone limitrofe din judeţele Ilfov şi Giurgiu.

În prezent, a fost reluată alimentarea cu electricitate pentru cea mai mare parte a consumatorilor. Regretăm disconfortul produs clienţilor”, au transmis reprezentanţii E-Distribuţie Muntenia, citați de News.ro.

Explicaţia Transelectrica

La rândul său, Transelectrica a precizat că avaria s-a produs în timpul realizării lucrãrilor de retehnologizare.

„Astãzi (vineri -n.red.), la ora 12.47, în Stația 400//110/20 kV Domnești, s-a produs o avarie care a condus la întreruperea alimentãrii cu energie electricã a unei zone din Municipiul București. Incidentul s-a produs în timpul realizãrii unor manevre în cadrul lucrãrilor de retehnologizare. Compania a declanșat o investigație pentru stabilirea exactã a cauzelor și a condițiilor în care s-a produs incidentul”, anunță sursa citată.

Manevrele de realimentare au început imediat dupã producerea incidentului și au fost finalizate cu succes în aproximativ 60 de minute.

„Menționãm faptul cã Stația Domnești este în plin proces de retehnologizare și suntem convinși cã prin investiția realizatã riscul producerii unor astfel de incidente va scãdea semnificativ. Ne cerem scuze tuturor consumatorilor afectați”, mai spune Transelectrica.


În fiecare zi scriem pentru tine. Dacă te simți informat corect și ești mulțumit, dă-ne un like. 👇